eFotbal

Csaplárovi se česká hra nelíbila: Odmítám se smířit s tím, že u nich jsou Terminátoři a tady blbci

Csaplárovi se česká hra nelíbila: Odmítám se smířit s tím, že u nich jsou Terminátoři a tady blbci
Csaplárovi se česká hra nelíbila: Odmítám se smířit s tím, že u nich jsou Terminátoři a tady blbciFlashscore
Čeští hráči za celý turnaj zaslouží podle trenéra Jaroslava Šilhavého absolutorium. O rok mladší Josef Csaplár souhlasil s tím, že je pobyt ve čtvrtfinálové fázi pro národní mužstvo úspěchem, nicméně nabízený fotbal se mu nelíbil...
Reklama
Reklama

Podle jeho názoru kulhala zejména herní stránka. "Co se týče kritiky české hry, tak se ptám, zda jsme někdy jindy hráli jiný fotbal. U nás vidíme většinou stejná utkání, jako jsme odehráli na šampionátu. Tím myslím, že hlavním cílem je neprohrát, ne vyhrát. To jsou geny, ze kterých vyvěrá fotbal, který pak od národního týmu vidíme. V okamžiku, kdy chcete vyhrát, tak máte úplně jiné taktické zadání, než když jdete neprohrát. Mně se ten fotbal nelíbil. Celoživotně je mým fotbalovým DNA otevřený, ofenzivní fotbal. Já bych hrál jinak, v jiné sestavě. To ale neznamená lépe, nebo hůř, ale prostě jinak," pronesl ve studiu iSport.cz osmapadesátiletý odborník.

Sám sice zkušenosti s reprezentačním áčkem nemá, nicméně u mládeže si své odtrénoval. "Když jsem byl v roce 2001 u U19, tak jsme se tímto fotbalem dostali do finále mistrovství Evropy, v roce 2013 jsme se s U17 dostali až do Mexika na mistrovství světa. Pamatuji si to zděšení, kdy jsem postavil zálohu, kde byl Petr Ševčík, Aleš Čermák, Michal Trávník, Dominik Mašek, ještě hrál Petr Nerad a Lukáš Juliš. Všichni se mě ptali, kdo bude bránit? Já říkal, že soupeři nepůjčíme míč. Dostali jsme se s tím přes tři kvalifikace. Říkal jsem, že se odmítám smířit s tím, že u nich jsou Terminátoři a tady blbci. Nevěřím tomu, že dneska desetiletí kluci jsou odsouzení k tomu, že si to nemůžou s nikým rozdat na rovinu," přidal na serveru isport.blesk.cz Csaplár.

Šilhavému však sázku na defenzivu nevyčítá. "Důležité ale je zároveň na takovou hru mít charakter a být pevný. Když prohrajete a dostanete třeba pět gólů, tak začnete slýchat, že je potřeba to změnit. Jestli to změním já? To spíš zítra nevyjde slunce. Francouzi nebo Portugalci taky nezačnou po vyřazení najednou bránit. Mně se náš fotbal nelíbí, ale zároveň řeknu: Jardo, gratulace! Protože ty fotbal miluješ, děláš ho poctivě, úspěch je evidentní: sportovní, ekonomický. Herně hraješ to, co se tady hraje pořád," zakončil na stránkách Deníku Sport bývalý kouč Žižkova, Liberce, Příbrami či Slavie, pod nímž by dostal talentovaný sparťanský mladík Adam Hložek o něco více šancí.

Pochvala za čtvrtfinále! Ale toho pavouka štěstí mohli Češi na Euru vycucnout celého

Zdroj: isport.blesk.cz