eFotbal

Čtyři možné zimní posily pro Spartu aneb Kdo by během pár měsíců mohl zamířit na Letnou?

Čtyři možné zimní posily pro Spartu aneb Kdo by během pár měsíců mohl zamířit na Letnou?
Čtyři možné zimní posily pro Spartu aneb Kdo by během pár měsíců mohl zamířit na Letnou?Flashscore
Pražská Sparta neprožívá zrovna ideální podzimní část sezony, v lednu bude proto s velkou pravděpodobností posilovat. Připravili jsme si pro vás seznam čtyř fotbalistů, kteří by se na jaře mohli objevit v rudém dresu.
Reklama
Reklama
Tomáš Koubek (Augsburg)

Nejméně pravděpodobná z posil už jen z toho důvodu, že ve Spartě jsou momentálně čtyři brankáři, a všichni na poměrně vysoké úrovni. Současná jednička Matěj Kovář, jeho slovenský náhradník Dominik Holec, který ročník začínal jako gólman číslo jedna, perspektivní trojka Vojtěch Vorel, jenž vloni prožil dobrou sezonu na hostování v Českých Budějovicích, a odstavený Rumun a bývalá opěvovaná jednička Florin Nita.Pravdou ovšem je, že Kovář ve Spartě pouze hostuje z Manchesteru United, a jestli v týmu zůstane natrvalo, je s otazníkem. S příchodem Koubka by Pražané mohli mít otázku brankářské jedničky vyřešenou na několik příštích let. Pro samotného hráče by to smysl dávalo, v německém Augsburgu nehraje a ve Spartě by zabojoval o sestavu. Nita s Holcem by pak mohli vyklidit pole.

Michal Ševčík (Zbrojovka Brno)

Nejpřetřásanější jméno posledních týdnů. Mladičký záložník září ve Zbrojovce, kterou táhne společně s ofenzivním pardálem Jakubem Řezníčkem, který i díky Ševčíkovým přihrávkam aktuálně s 10 góly absolutně nečekaně kraluje tabulce ligových střelců. Podle některých zdrojů je dokonce Sparta s hráčem i klubem na jeho přestupu již předběžně domluvena.Pak bude záležet, zda by Ševčík dorazil na Letnou už v zimě, nebo by ještě půl roku hostoval v Brně. Druhá varianta se jeví být pravděpodobnější. Ševčík by nicméně navzdory nízkému věku byl pro Spartu posilou už nyní, šikovný kreativní středopolař by se kouči Brianovi Priskemu v momentální situace nesmírně hodil do krámu.

Claudiu Petrila (CFR Kluž)

Pro českého fanouška nepříliš známé jméno, každopádně v kuloárech se o něm mluví hodně nahlas. Křídelní hráč, jenž brzy oslaví své 22. narozeniny, měl v Rumunsku vynikající minulou sezonu, v níž se desetkrát zapsal mezi střelce. Kluž je údajně připravena svého talentovaného fotbalistu prodat, pakliže za něj z Letné nebo odjinud přistane zajímavá nabídka.Petrila nastupuje nejčastěji na pozici levého křídla, ve Spartě by tak mohl konkurovat Lukáši Haraslínovi, který se po zranění nevrátil právě v optimální formě. Rumunský reprezentant do 21 let by mohl být rozhodně zajímavou volbou. Sparta má navíc s hráči z jeho země dobré zkušenosti, zmíněný Nita nebo dříve Nicolae Stanciu na Letné zářili.

Roman Květ (Bohemians 1905)

Pro Spartu asi nejschůdnější varianta. Roman Květ v letošní sezoně předvádí skvělé výkony, v lize vstřelil už osm branek. Zdobí ho týmovost, příkladná pracovní morálka a navíc je neskutečně variabilní, dokáže zahrát na postu defenzivního záložníka, na podhrotu, levém křídle a v případě potřeby zahraje i wing-backa. Zkrátka dokonalý univerzál.

A jeho cena? Ta by se prý mohla pohybovat kolem 13 milionů korun, což pro Spartu není nikterak závratná částka. Bojovník Květ by mohl být vynikajícím upgradem pro základní sestavu za rozumný peníz. Ve svých 24 letech se navíc někdejší opora Příbrami může stále zlepšovat a posouvat, což koneckonců brilantně dokazuje v probíhajícím ročníku.