eFotbal

Čtyři ofenzivně ladění hráči, kteří v zimě mohou zabušit na vršovická vrata Fortuna arény

Čtyři ofenzivně ladění hráči, kteří v zimě mohou zabušit na vršovická vrata Fortuna arény
Čtyři ofenzivně ladění hráči, kteří v zimě mohou zabušit na vršovická vrata Fortuna arényFlashscore
Slavia Praha zatím v boji o titul lehce zaostává za vedoucí Viktorií Plzeň a zimní posílení je i vzhledem k nemalé podzimní marodce docela žádoucí. Na následujících řádcích se dozvíte, které čtyři ofenzivně laděné tváře se v této souvislosti aktuálně skloňují nejčastěji.
Reklama
Reklama

4. Nicolae Stanciu (Wuhan Three Towns)

Tohle by byla naprostá přestupová pecka, návrat krále. Stanciu má sice v Číně kontrakt do konce roku 2024 a navíc by si Slavia jen těžko mohla dovolit vyplácet mu tak lukrativní gáži, na jakou je teď zvyklý, přesto se o Rumunově příchodu do Edenu v poslední době šušká. Stanciu ve svých 29 letech stále má i sportovní ambice, v pražském celku by opět mohl hrát kvalitnější ligu, oblékat dres tradičního klubu, bojovat v evropských pohárech a být zkrátka více na očích.Ve Slavii Praha strávil Stanciu tři sezony v letech 2019-2022 a bylo to mimořádně úspěšné působení. Ofenzivní záložník byl hlavní hvězdou sešívaných a ozdobou české ligy. Jeho angažmá ostře sledovala i širší fotbalová veřejnost, neboť před svým příchodem ze saúdskoarabského Al Ahli Stanciu dva ročníky nastupoval za konkurenta Slavie Spartu, jejíž fanoušci si jej během působení na Letné dost oblíbili (aktuálně už to ale v žádném případě neplatí). Jak moc reálný je nynější Stanciův návrat do Slavie, zůstává otázkou.

Foto: Wuhan Three Towns FC

3. Roman Květ (Bohemians 1905)

Květ prožívá zlomovou sezonu, ve které nejen že je hlavním tahounem Bohemians, ale patří k nejlépe hodnoceným hráčům celé ligy. Má skvělé statistiky a na hřišti potí krev. Není proto divu, že kolem něj krouží tuzemská elita. Nedávno byla favoritem na jeho získání Sparta, teď se k ní přidala i Slavia a rovněž obhájce ligového titulu z Plzně. O Květa se tak co nevidět nejspíš strhne na přestupovém trhu pořádná mela domácích ligových špiček.Ve Slavii by to někdejšímu příbramskému záložníkovi, o němž kdysi Josef Csaplár v nadsázce prohlásil, že má nohy na Real Madrid, mohlo dokonale sedět. Její kouč Jindřich Trpišovský totiž vyznává běhavý, atletický styl, v němž se daří elastickým hráčům se skvělou kondicí a dynamikou. Kdo na trávníku maká, na toho Trpišovský sází a dokáže ho podržet i ve chvílích, kdy se mu tolik nedaří. Květ je navíc velmi univerzální, což trenér sešívaných také vysoce cení a rád toho u svých svěřenců využívá.

Foto: Bohemians Praha 1905

2. Ladislav Almási (Baník Ostrava)

Slovenský útočník byl vloni nenápadnou posilou ostravského celku, do naší ligy ale vlétl jako velká voda. Ve 34 soutěžních utkáních skóroval 16krát. V létě se o něj intenzívně zajímala pražská Sparta, ta ale nakonec přivedla reprezentanta Jana Kuchtu z Lokomotivu Moskva a Almási zůstal v Baníku. Jenže se zranil a na hřiště se vrátil teprve poměrně nedávno. Ihned však ukázal, že čich na branky mu zůstal, Baník i díky jeho gólům začíná stoupat ligovou tabulkou.Před pár dny se psalo, že Slavia vede s Almásim pokročilá jednání a někdejší hráč Achmatu Groznyj, Ružomberoka či Petržalky je na cestě do Edenu. Nyní se ovšem zdá, že sešívaní mají jiného favorita. Dva kvalitní hrotoví hráči nejspíš do Slavie jen tak nepřijdou, a tak Almási asi ještě bude pokračovat v Ostravě. Pokud tedy nezamíří do zahraničí, nahlas se začíná hovořit o tom, že zájem by mohl mít třeba slavný skotský velkoklub Celtic Glasgow.

Foto: FC Baník Ostrava

Mojmír Chytil (Sigma Olomouc)

Když jsme psali, že Slavia má teď blíž k jinému forvardovi, než je Almási, byla řeč právě o Chytilovi. třiadvacetiletý olomoucký mladík na sebe strhl velkou pozornost, když ve svém prvním utkání za českou reprezentaci v přípravě proti Faerským ostrovům vstřelil v rozmezí deseti minut hattrick. Spekulace o jeho přestupu do Edenu ihned poté ještě zesílily a zdá se, že by se Chytil mohl stát první zimní posilou klubu z hlavního města.Chytilovi se letos, podobně jako celé Sigmě, daří i v lize. V 18 soutěžních zápasech vsítil už devět branek a je suverénně nejlepším střelcem Hanáků v této sezoně. Společně s dalším čerstvým reprezentantem a kolegou z útoku Antonínem Růskem je horkým zbožím na přestupovém trhu. Olomouc by prý za Chytila mohla dostat zhruba 10-15 milionů korun, zatímco Baník za Almásiho žádá 40-50 milionů. I to by mělo v rozhodování Slavie vést k tomu, že raději asi koupí olomouckého střelce.

Foto: SK Sigma Olomouc