eFotbal

Čtyři tváře, které už nemají Slavii co dát a úřadující vicemistr z Vršovic by šlapal i bez jejich přičinění?

Čtyři tváře, které už nemají Slavii co dát a úřadující vicemistr z Vršovic by šlapal i bez jejich přičinění?
Čtyři tváře, které už nemají Slavii co dát a úřadující vicemistr z Vršovic by šlapal i bez jejich přičinění?Flashscore
I když Slavia během zimního přestupového okna udala jak Sora (Genk), tak Usora (LASK), rozloučila se s Tiéhim (Wigan) pořád ještě může zmizet také Olayinka (Crvena Zvezda), její kádr je pořád velmi široký.
Reklama
Reklama
Šest hráčů, kteří mohou být předmětem rozmluv mezi Rosickým a Priskem v souvislosti s letním přestupovým oknem?

Bez koho by se úřadující vicemistři z vršovické Fortuna arény v současnosti obešli? Kdo v jejich kádru nemá co dělat a jeho schopnosti jsou přeceňované? Níže přikládáme čtyři jména, která podle nejednoho příznivce slávistických barev na Slavii nemají...

Stanislav Tecl, jehož má řada sešívaných fanoušků dlouhodobě na černé listině, však na tomto seznamu není. Copak by na něm mohl být někdo, kdo se po podzimu dělí o druhé místo ve střelecké tabulce a druhý je také v žebříčku nejproduktivnějších hráčů celé FORTUNA:LIGY?

Maksym Talovjerov (22 let, stoper)

Redakce eFotbal.cz si vyslechla názor ze skalní fanouškovské obce, že po fotbalové stránce nemá na vysoké nároky evropského fotbalu a to kvůli velkým technickým nedostatkům.

Pravdou je, že už se mladý Ukrajinec po letní přípravě do kádru nevešel jednou a putoval na hostování do Slovanu Liberec.

Byť si ho Slavia v zimě opět stáhla, protože měla na stoperské pozici problémy, pod Ještěd by mohl zamířit opět, protože hlavní kouč Slovanu Luboš Kozel zájem neztratil.

Pravdou je, že na stadionu U Nisy může mít vyšší herní vytížení, než by měl v případě plného stavu v Edenu a v nynějším sešívaném kádru se ještě ani přes odjezd na soustředění do Portugalska udržet nemusí.

Na startu zimy byl bývalý zadák Sparty B či Dynama České Budějovice spojován dokonce i se Šachtarem Doněck, ale tato spekulace se k tomuto datu nepotvrdila.

Foto: SK Slavia Praha

Taras Kačaraba (28 let, stoper)

U zkušeného obránce platí platí vesměs to samé, co už bylo naťuknuto u jeho o šest let mladšího krajana ze středu obrany.

Také Kačaraba, který už je součástí dění v metropoli více než dva roky, má za sebou libereckou minulost.

Na podzim patřil ke stěžejním článkům zadní řady, když si na své konto připsal hned pětadvacet soutěžních startů, nicméně bylo to tak trochu z nouze, protože nikdo jiný relevantní k dispozici nebyl.

Jindřich Trpišovský se ho musel v pozápasových rozhovorech kvůli chybám nejednou zastávat a vypichoval jeho silné stránky, mezi které patří hra ve vzduchu.

Je otázkou, co z jeho pozicí udělá příchod Nigerijce Ogbua z Lilleströmu. Pakliže by se neprodal Švéd Ousou, mohla by z toho být opět jen lavička náhradníků jako na jaře loňského roku.

Foto: SK Slavia Praha

Ibrahim Traoré (34 let, záložník)

Srdcař z Pobřeží slonoviny sehrál v posledních čtyřech pěti letech ve Slavii velmi důstojnou roli, nicméně mezi ty, kteří by nikdy neslezli ze hřiště, nikdy nepatřil.

Je však pravdou, že si hodně odehrál v evropských pohárech, do kterých prvně nakoukl ještě v dobách, kdy oblékal trikot Zlína.

Jen za Slavii pak nasbíral bývalý objev druholigového Táborska od ročníku 2018/2019 úctyhodných dvaapadesát pohárových startů, což je porce, na kterou nedosáhla ani řada jiných respektovaných tváří z české reprezentace.

Traoré už má svůj věk. Letos ho čeká oslava pětatřicátých narozenin a smlouvu v Edenu má ještě na rok a půl, což by mohl "doklepat" v současném režimu pravidelného náhradníka či žolíka (na podzim v lize se zastavil na 321 odehraných minutách).

Po definitivním ukončení profesionální kariéry by ho navíc mohl čekat bonus v podobě funkcionářské spolupráce. Máme za to, že něco již se slávistickým vedením naťuknul.

Foto: SK Slavia Praha

Jakub Hromada (26 let, záložník)

S košickým rodákem to během jeho slávistického dobrodružství vypadalo všelijak a také on už byl jednu dobu jednou nohou pryč z Edenu.

Slavii sice po příchodu z Viktorie Plzeň patří již pět a půl roku, ovšem žádný závratný počet soutěžních utkání za ni neodehrál.

V Edenu ho však přibrzdily i zdravotní potíže a nějakou dobu se tak musel rozehrávat v oblíbeném slávistickém "odkladišti" na stadionu U Nisy, kde je doma Slovan Liberec.

Moc dobře to s ním nevypadalo ani ve chvíli, kdy ho trenérský štáb nezařadil i kvůli dlouhému trestu na soupisku pro evropské poháry, nicméně bývalý hráč Janova či Pro Vercelli nerezignoval a v průběhu podzimu celkem ožil.

Důkazem budiž jedenáct vystoupení ve FORTUNA:LIZE a další dva starty v MOL Cupu. Vzhledem k tomu, že poměrně nedávno podepisoval nový kontrakt až do 30. června 2025 a je mu pořád teprve 26 let, je možné, že se jeho slávistická karta začíná obracet správným směrem až nyní.

Počkejme si však na jeho jarní vytížení v rámci boje na dvou různých frontách.

Foto: SK Slavia Praha