eFotbal

Čtyři útočníci, kteří by v divadle snů na rudé straně Manchesteru mohli nahradit portugalskou sedmičku

Čtyři útočníci, kteří by v divadle snů na rudé straně Manchesteru mohli nahradit portugalskou sedmičku
Čtyři útočníci, kteří by v divadle snů na rudé straně Manchesteru mohli nahradit portugalskou sedmičkuFlashscore
Cristiano Ronaldo už není hráčem Manchesteru United, anglický velkoklub s ním ukončil spolupráci a bude za něj hledat náhradu. Která čtyři zajímavá ofenzivní jména se teď ve spojitosti s příchodem na Old Trafford často skloňují?
Reklama
Reklama

Brian Brobbey (Ajax Amsterdam)

Dvacetiletý holandský mladík v létě přestoupil z RB Lipsko do Ajaxu, kde už v minulé sezoně hostoval. Dařilo se mu herně i střelecky, a tak jej nizozemský gigant koupil. Dobře to s ním vypadá i v probíhajícím ročníku, ve 20 soutěžních zápasech za Ajax se trefil osmkrát, na což mu stačilo 950 minut strávených na trávníku. Brobbey rozhodně prokazuje, že do budoucna může být velkým hráčem.Vedení Manchesteru United jej sledovalo už v Lipsku, situaci kolem něj sondovalo i v létě. Brobbey by v začátcích u Rudých ďáblů nejspíš kryl záda Marcusi Rashfordovi a pral se o místo útočníka číslo dvě s Anthonym Martialem. Za 37letého Ronalda by to každopádně byla velmi mladá, perspektivní náhrada. Proti ovšem může být Ajax, ten zatím svou hvězdičku prodávat nechce. Muselo by jít o velmi lákavou nabídku, aby Brobbeyho uvolnil.

Foto: Nizozemská fotbalová reprezentace

Benjamin Sesko (Salcburk)

Slovinský forvard Red Bullu Salcburk figuruje pod drobnohledem United již po dobu několika měsíců. Pro Manchester United je tento 19letý vytáhlý supertalent velmi zajímavým zbožím. Sesko letos v 19 startech rakouské Bundesligy skóroval pětkrát, šestkrát si zahrál v milionářské Lize mistrů. Jeho přestup do Manchesteru byl v létě blízko, ale nakonec Ronaldo zůstal na Old Trafford a z transferu sešlo.Nyní, po odchodu portugalské legendy, má tedy Sesko cestu volnou. Otázkou je, zda Manchester United bude mít stejně silný zájem jako v létě. Zdá se totiž, že Sesko momentálně pro slavný klub není prioritou číslo jedna, a tak si Slovinec bude muset nejspíš počkat, jak se vyvinou jednání United s dalšími kandidáty. Do budoucna jde ale každopádně o hráče, jehož kariéru je potřeba bedlivě sledovat.

Foto: Red Bull Sazlburg

Victor Osimhen (Neapol)

Zde to Manchester United bude mít velmi těžké, protože kanonýra Neapole chce momentálně s nadsázkou asi půlka Evropy. Osimhen je prý například přestupovou prioritou pro trenéra Realu Madrid Carla Ancelottiho, zájem o nigerijského střelce ovšem hlásí třeba i londýnská Chelsea. Bývalý hráč Lille či Charleroi má každopádně našlápnuto k fantastické kariéře a v Manchesteru by mohl být králem.Případný kupec za něj nicméně bude muset složit opravdu balík, protože Partenopei o jeho odchodu nechtějí ani slyšet a rádi by jej udrželi minimálně do konce sezony. Tu má Neapol, nutno dodat, skvěle rozjetou, momentálně suverénně vede Serii A a jde si pro scudetto, tedy italský ligový titul. Osimhen aktuálně vévodí střelcům italské soutěže a není tak divu, že zájemci o jeho služby se jen hrnou.

Foto: SSC Neapol

Cody Gakpo (PSV Eindhoven)

Realističtější volbou než Osimhen může být Gakpo. Další nizozemský hráč v tomto seznamu prožívá skvělé období, daří se mu v klubu i v reprezentaci, důkazem čehož budiž i jeho gól v úvodním zápase Nizozemska na světovém šampionátu v Kataru, v němž mladík vystřelil Holanďanům vítězství nad Senegalem (Nizozemci vyhráli 2:0, druhou branku v závěru utkání přidal Davy Klaassen).23letý Gakpo se letos pyšní skvělou bilancí 9+12 v pouhých 14 zápasech. Vloni za PSV vstřelil 12 branek a na stejný počet jich přihrál svým spoluhráčům, stačilo mu k tomu 27 duelů. Gakpo je aktuálně na přestupovém trhu velmi horkým zbožím a mistrovství světa může ještě zvednout jeho už teď ne zrovna nízkou cenovku. Dalším zájemcem o jeho služby má být, stejně jako v případě Osimhena, Real Madrid.

Foto: PSV Eindhoven