eFotbal

Čtyři zajímavé přestupy, které se v minulosti skoro uskutečnily, ale nakonec z nich nic nebylo

Čtyři zajímavé přestupy, které se v minulosti skoro uskutečnily, ale nakonec z nich nic nebylo
Čtyři zajímavé přestupy, které se v minulosti skoro uskutečnily, ale nakonec z nich nic nebyloFlashscore
Spolu s portálem The Football Corner přinášíme žebříček čtyř hráčů, kteří v určité fázi své kariéry mohli skončit úplně někde jinde. Jaké čtyři velké přestupy se nikdy neuskutečnily?
Reklama
Reklama
Cristiano Ronaldo do Manchesteru City (léto 2021)

Portugalská modla v té době opouštěla Juventus Turín a rozhodovala se, co dál. Nakonec zvolila návrat do Manchesteru United, ale mohlo to být úplně jinak. Podle anglických médií nechybělo mnoho a Ronaldo by se stěhoval k úhlavnímu rivalovi Citizens.

Sám Portugalec prý měl zájem tento kontroverzní přestup, který by dozajista vyvolal velkou vlnu nevole u fanoušků Rudých ďáblů, uskutečnit, stopku tomu ale nakonec dal manažer City Pep Guardiola, jenž se rozhodl stavět na jiných, perspektivnějších hráčích.

Zdroj: Manchester United FC

Luis Díaz do Chelsea (zima 2022)

Kolumbijský reprezentant vloni v lednu přestoupil z Porta do Liverpoolu, za který odehrál letos 21 soutěžních utkání, v nichž si na své konto připsal pět branek a tři asistence. Stačilo však málo a byl by dnes hráčem konkurenční londýnské Chelsea.

Ta o něj měla obrovský zájem a všechno směřovalo k tomu, že Díaz se stane novou bombastickou posilou Blues. Potom ale přispěchal Liverpool s dobrou nabídkou - především pak jeho manažer Jürgen Klopp, jenž měl přesvědčit Díaze, aby šel pracovat pro něj k Reds.

Zdroj: Liverpool FC

Ousmane Dembélé do Manchesteru United (léto 2022)

Manchester United vloni v létě velmi chtěl Dembélého, kterého do svého mančaftu lákal tehdy nově příchozí manažer Erik ten Hag. Dembélé hodně váhal, zda zůstat v Barceloně a podepsat s ní nový kontrakt, nebo zvolit novou výzvu v podobě přestupu do anglické Premier League.

Zafungoval nakonec faktor Xavi. Španělský trenér a někdejší vynikající záložník Dembélého přesvědčil, aby svou další budoucnost spojil opět s Barcelonou. Nutno říct, že Dembélé udělal nejspíš dobře, protože poněkud tvrdší anglická liga by pro něj, coby často zraněného hráče, nemusela být tím pravým ořechovým.

Zdroj: FC Barcelona

Sergio Ramos do Manchesteru United (léto 2015)

A máme tady jeden starší téměř uskutečněný přestup. Ramose, jenž bude brzy volným hráčem poté, co opustí Paris Saint-Germain, v létě roku 2015 téměř zlanařil Manchester United. Přestup měl být skutečně velice blízko a hráč se již sám viděl v rudém dresu.

United mu nabízeli královský plat a Ramos chtěl odejít z Realu, kde by si na takové peníze nepřišel. Nakonec dostal v Madridu vylepšenou gáži a rozhodl se, že ještě zůstane. Zůstal šest dalších let, než přestoupil do PSG, kde tedy po dvou sezonách balí kufry.

Zdroj: Real Madrid CF