eFotbal

Další kroky Keïty? Nabízí se možnost návratu do bundesligy, ale do Lipska by to nebylo

Další kroky Keïty? Nabízí se možnost návratu do bundesligy, ale do Lipska by to nebylo
Další kroky Keïty? Nabízí se možnost návratu do bundesligy, ale do Lipska by to nebyloFlashscore
Guinejský záložník Naby Keïta by mohl velmi brzy měnit klubové barvy. Někdejší tvář Salzburgu či Lipska opouštěla v roce 2018 Bundesligu s vizitkou jedno z nejlepších středopolařů své generace a štěstí se rozhodla hledat na Anfield Road. Pětiletý kontrakt v Liverpoolu se však pozvolna blíží ke svému konci a bohužel je patrné, že zde africký legionář příliš nevynikl. I proto se dle informací listu Bild jeví jako jedna z variant návrat do Německa.
Reklama
Reklama

Na konci této sezóny bude Keïta volným hráčem, proto se z něj stane na přestupovém trhu lákavý artikl. Sedmadvacetiletá tvář Liverpoolu se svým současným zaměstnavatelem stále nejedná o prodloužení spolupráce a na Ostrovech se objevují signály, že k jednání ani nedojde.

Čtyři roky na Ostrovech se nedají hodnotit příliš pozitivně, neboť Keïta vykázal několik zranění, která mu ubrala na formě, a také vlivem velké konkurence měl velké problémy získávat herní praxi. Liverpool za něj v létě roku 2018 zaplatil 53 milionů liber, což je možné s odstupem času hodnotit jako velká ztráta.

Svá nejlepší léta v dosavadní kariéře prožil guinejský reprezentant v Bundeslize, proto není divu, že tamní kluby stále nezapomněly na vizitku, kterou tam zanechal. O jeho služby se s předstihem nezačalo ucházet Lipsko, kde dříve působil, ale překvapivě Borussia Dortmund. Vestfálský obdivovatel v něm vidí náhradu za Jude Bellinghama, který je spojován s letním přesunem do Realu Madrid.