eFotbal

Další prohra pro Spartu, generální partner klubu si zve vedení Letenských na schůzku

Další prohra pro Spartu, generální partner klubu si zve vedení Letenských na schůzku
Další prohra pro Spartu, generální partner klubu si zve vedení Letenských na schůzkuFlashscore
Sparta byla potrestána DK LFA za rasistické projevy části publika v prvním ligovém kole v zápase proti Sigmě Olomouc. Kromě finanční sankce ve výši 100 000 korun ji hrozí v případě opakovaní uzavření části stadionu. (Sektory C9, C10 a celý kotel). Podmínka je stanovena na následující čtyři domácí zápasy. Nicméně rasistický kontext se objevil i v utkání kvalifikace Ligy mistrů proti Monaku, a to už generální partner T-Mobile nebude tolerovat, předvolal si vedení klubu na schůzku.
Reklama
Reklama

„V první řadě je třeba poznamenat, že v naší gesci je chování fanoušků členských klubů pouze při utkáních českých profesionálních soutěží. Disciplinární komise nebude tolerovat žádné projevy s rasovým podtextem, a chování ze strany fanoušků Sparty směrem k hostujícímu hráči Sigmy Olomouc v utkání prvního ligového kola je proto neakceptovatelné,“ uvedl předseda Disciplinární komise LFA Richard Baček, jehož slova citoval server sport.cz.

„Po prozkoumání všech dostupných materiálů včetně videozáznamu jsme došli k závěru, že domácí klub se provinil proti Disciplinárnímu řádu FAČR chováním svých příznivců. Z dostupných materiálů je patrné, že v tomto případě nešlo o pokřiky několika málo jednotlivců, ale pokřiky vycházely z více sektorů. Věříme, že se dotyčné osoby z řad sparťanských příznivců klubu podaří identifikovat a že i pod hrozbou dalších trestů se takové chování při utkáních Sparty nebude opakovat,“ pokračoval.

Rasismus nebude tolerovat ani generální partner klubu T-Mobile. „Chování některých fanoušků Sparty je nám cizí a naprosto proti našim hodnotám. Pozveme vedení klubu na schůzku. Budeme chtít nejen prošetření rasistického incidentu, ale slyšet, jaká opatření chce klub udělat,“ stojí v prohlášení T-Mobilu.

Jednání části fanoušků kritizují i další sponzoři jako Tipsport nebo Generali Česká pojišťovna. Incidentem se bude zabývat i Adidas.

Zdroj: sport.cz