eFotbal

Další sezonu už vynikající obránce nepřidá. V jednačtyřiceti letech se s kariérou rozloučil Pepe

Další sezonu už vynikající obránce nepřidá. V jednačtyřiceti letech se s kariérou rozloučil Pepe
Další sezonu už vynikající obránce nepřidá. V jednačtyřiceti letech se s kariérou rozloučil PepeFlashscore
Patřil mezi základní stavební kameny úspěšného období Realu Madrid, s Portugalskem slavil nečekaný zisk evropských šampionů a do jednačtyřiceti let překvapoval svými vynikajícími výkony. Nyní se ale stoper Pepe rozloučil se svou bohatou kariérou.
Reklama
Reklama

Pepe, celým jménem Kepler Laverán de Lima Ferreira, prožil první roky svého života v Brazílii. A ačkoliv dostal jméno podle dvou známých vědcích, proslavil jej fotbal a pozice stopera.

V osmnácti letech se přestěhoval do Portugalska, kde si v dresu Porta po dvou titulech řekl o věhlasné angažmá v Realu Madrid. Během deseti let u Bílého baletu povyhrával prakticky vše, co se dalo. Třikrát ovládl s Realem Ligu mistrů, třikrát La Ligu, slavil i zisk španělského poháru, superpoháru, evropského Superpoháru či MS klubů.

Plačící Portugalec Pepe o objetí s Ronaldem: Jsme jako bratři. Ke konci se nevyjádřil

Rok před svým odchodem byl také nedílnou součástí úspěchu portugalské reprezentace na evropském šampionátu. Po roce stráveném v Besiktasi se Pepe vrátil "domů" a od roku 2019 byl znovu stoperem Porta. S ním znovu dvakrát vyhrál Primeira Ligu, další úspěchy už ale nepřidá.

V jednačtyřiceti letech se krátce po skončení evropského šampionátu v Německu, kde Portugalci ve čtvrtfinále nestačili na Francii, rozhodl ukončit svou nesmírně bohatou kariéru.

Ihned se nicméně začalo spekulovat o jeho další budoucnosti. Dveře má zcela jistě otevřené v Madridu, zdá se ale, že by se v následujících měsících měl stále pohybovat okolo portugalského velkoklubu.