eFotbal

Další trenérská změna v první lize. Kotal kvůli zdraví skončil v Hradci Králové, tým převzal Horejš

Další trenérská změna v první lize. Kotal kvůli zdraví skončil v Hradci Králové, tým převzal Horejš
Další trenérská změna v první lize. Kotal kvůli zdraví skončil v Hradci Králové, tým převzal HorejšFlashscore
Hradec Králové podruhé během sezony fotbalové ligy mění trenéra. U dvanáctého týmu tabulky skončil ze zdravotních důvodů Václav Kotal, jenž v září nahradil odvolaného Jozefa Webera. Novým koučem se stal David Horejš. Východočeši o tom informovali na webu.
Reklama
Reklama

Vedení klubu po sobotním ligovém duelu s Mladou Boleslaví (0:0) veřejně vyjádřilo Kotalovi důvěru. Reagovalo tím na spekulace v médiích, že je pozice jednasedmdesátiletého trenéra v ohrožení. Bývalý kouč Sparty, Jablonce nebo Brna nakonec skončil na vlastní žádost.

Kotal pak fanouškům poslal na rozloučenou vzkaz. „Dobrý den, v první řadě bych chtěl poděkovat všem fanouškům za podporu mé osoby. Bohužel mě v poslední době potkaly zdravotní problémy, které musím řešit. Proto jsem se po dohodě s vedením klubu rozhodl, že skončím na pozici hlavního trenéra. Pokud bude mít klub zájem, tak po, doufám, že úspěšném vyléčení, bych se mohl vrátit do práce v klubu. Vše ale záleží na mém zdravotním stavu, který je teď pro mě rozhodující,“ vysvětlil důvod svého konce zkušený trenér.

Hradecký klub okamžitě nabídl Kotalovi roli konzultanta u A-týmu. Poděkoval mu za odvedené služby. V roli hlavního trenéra nahradí zkušeného stratéga David Horejš, který prozradil, že jej těší, že bude s jednasedmdesátiletým trenérským kolegou v budoucnu spolupracovat. „Možnosti trénovat A tým Hradce Králové si velice vážím. Tato příležitost je pro mě o to cennější, že mužstvo přebírám po Václavu Kotalovi, což je trenér, ke kterému chovám hlubokou úctu a bude mi ctí s ním spolupracovat. V první řadě mu ale přeji, aby se co nejrychleji zotavil. Poté se společně můžeme pustit do práce,“ uvedl Horejš.

S přáním brzkého uzdravení se připojil také sportovní ředitel klubu Jiří Sabou. „V první řadě děkuji trenéru Kotalovi za služby, které pro Hradec odvedl. Bohužel, fotbal někdy musí jít stranou, Vaškovi nyní přeji především co nejrychlejší zotavení, v klubu na něj budeme všichni myslet a těšíme se na to, že co nejdřív začne vykonávat svou funkci konzultanta," uvedl pro web Votroků.

„V návaznosti na naše nedělní prohlášení znovu opakuji, že trenér Kotal má naši absolutní důvěru i podporu, bohužel mu v současné chvíli nedovolí dále pokračovat jeho zdravotní stav. Celá situace mě osobně velice zasáhla, nicméně ve své pozici musím nastalou situaci řešit. Vzhledem k okolnostem jsem byl donucen hledat nového hlavního trenéra, kterým se od dnešního dne stává David Horejš, jemuž přeji hodně štěstí,“ dodal ředitel klubu.

V této sezoně sáhlo ke změně na lavičce zatím šest ligových celků. Naposledy v pondělí skončil v Olomouci Václav Jílek, po němž převzal tým dosavadní asistent Jiří Saňák.