eFotbal

Daněk byl v rozhovoru s Priskem a Sivokem velmi pokorný. Trenér vyzdvihnul jeho disciplínu i odhodlání

Daněk byl v rozhovoru s Priskem a Sivokem velmi pokorný. Trenér vyzdvihnul jeho disciplínu i odhodlání
Daněk byl v rozhovoru s Priskem a Sivokem velmi pokorný. Trenér vyzdvihnul jeho disciplínu i odhodláníFlashscore
I když přicházel mládežnický reprezentant Česka Kryštof Daněk loni v létě do Sparty s vizitkou velkého příslibu do budoucna, vzhledem k výraznější konkurenci na Letné se nečekalo, že by hned ve své premiérové sezoně v metropoli odehrál vše a neslezl z trávníku.
Reklama
Reklama

I tak však k tomuto datu zasáhl v tomto ročníku do devětadvaceti soutěžních duelů a byť figuroval ve FORTUNA:LIZE v základní sestavě pouze dvanáctkrát z celkových jednatřiceti zápasů, úplně nespokojen být nemusí.

A moc dobře si to uvědomuje i on sám. Protože je s jeho prací spokojen také hlavní kouč Brian Priske, jde očekávat, že další příležitosti přijdou i ve zbývajících duelech nadstavby. Tím spíš, že se mu povedlo první kolo na Andrově stadionu.

I když střídal Minčeva až v 70. minutě a hrál tak něco málo přes dvacet minut, jednoznačně ukázal, že by mohl být přínosem. "Musím ho pochválit. Měl těžké období, a osobně mě jeho situace opravdu mrzela. Zasloužil si hrát, ale přes konkurenci, která v druhé polovině sezony je silnější a tvrdší, nedostával tolik prostoru," připomněl webem sparta.cz citovaný dánský expert.

"Musím vyzdvihnout jeho disciplínu a odhodlání. O víkendu jsem s nim spolu se Sivokem mluvili a on nám řekl, ať mu dáme kolik minut uznáme za vhodné a on odevzdá na hřišti maximum a udělá vše proto, aby Sparta uspěla. Svým výkonem se přičinil o to, že jsme udrželi čisté konto. Vytvořil i několik šancí," zrekapituloval jeho hanácký dopad šéf Kováře, Zeleného či Panáka.

Třináctý květnový den proběhne v epet ARENĚ poslední velké derby sezony. Kolik minut v něm Daněk asi dostane? Bude to ještě o něco více, než s "jeho" Sigmou?

Jeho góly na slovenské mapě už nejde přehlížet. Svěřenec Ščasného je na radaru slavných "S" i Viktorie