eFotbal

Darida a spol. se budou muset uskrovnit, jejich Hertha podle Bobice jinak směřuje do finančních trablů

Darida a spol. se budou muset uskrovnit, jejich Hertha podle Bobice jinak směřuje do finančních trablů
Darida a spol. se budou muset uskrovnit, jejich Hertha podle Bobice jinak směřuje do finančních trablůFlashscore
Plán na velké obrození fotbalu v hlavním městě Německa vychází, kompetetivní s německou špičkou nicméně nejsou na Olympiastadionu investory mohutně podporovaní hráči Herthy ale malý klub z předměstí, Union.
Reklama
Reklama

Německý fotbalový klub Hertha Berlín se nachází v komplikované  finanční situaci a stojí před nutností značně snížit náklady. V pátek s tímto varováním směrem k fanouškům berlínského klubu přišel sportovní ředitel Herthy Fredi Bobic. Podle tohoto “strůjce neúspěchu” tým okolo českého exreprezentanta Vladimíra Daridy nebo slovenského internacionála Petera Pekaríka za poslední tři roky spálil na 375 milionů eur, které postupně načerpal od investora Larse Windhorsta a nyní bylo rozhodnuto o zavření kohoutků.

"Úspěch, který se od tohoto opatření očekával, se nedostavil a nyní musíme udělat krok zpět," prohlásil v pátek Bobic, který je s úspěšným podnikatelem v současnosti ve sporu kvůli údajnému špionážnímu skandálu. Společnost Windhorst tak nejenže zavřela finanční toky do klubu, ale zároveň nedávno nabídla odkup svých akcií, aby ukončila své vazby na Olympiastadion. Bundesligový celek přitom právě tento týden vykázal ztrátu téměř osmdesáti milionů eur za sezonu 2021/22. Podle Bobice je na vině především pandemie koronaviru..

Zároveň je nicméně faktem, že Windhorstovy peníze byly ve velkém investovány do nákupu několika zvučných jmen, které ji měly vstřelit do špičky Bundesligy, Hertha nicméně poslední roky tráví naopak na opačném konci tabulky. "Procházíme určitou konsolidací. Morálně a pokorně se snažíme přivést klub do moderní doby," citovala Bobice tisková  agentura DPA podle kterého by klubu při odmítnutí šetřivosti mohl hrozit pád až do třetí ligy.