eFotbal

Dát čistý hattrick je výjimečné. Dát čistý hattrick vlastňáků je ještě výjimečnější. Novozélandská fotbalistka to dokázala!

Dát čistý hattrick je výjimečné. Dát čistý hattrick vlastňáků je ještě výjimečnější. Novozélandská fotbalistka to dokázala!
Dát čistý hattrick je výjimečné. Dát čistý hattrick vlastňáků je ještě výjimečnější. Novozélandská fotbalistka to dokázala!Flashscore
V páté minutě rozvlnila síť poprvé. O minutu později si připsala druhý zásah. Ve 36. minutě Meikayla Moore dovršila hattrick. Normálně by byla obránkyně Nového Zélandu za hvězdu. Kdyby Zéland v té 36. minutě s USA neprohrával 3:0. Moore všechny své góly vstřelila do vlastní sítě.
Reklama
Reklama

Pro Meikalu Moore  to bylo  jako zlý sen. Tři vlastňáky. Za zhruba třicet minut. V řadě. A každý jiným způsobem.  Po pěti minutách zápasu se po centru Sophie Smith z levé strany trefila poprvé. Pravou nohou. O osmdesát sekund později Sofia Huertar centrovala zleva a Moore se “prosadila” hlavou. O další půlhodinu později Ashley Sanchez poslala balón do malého vápna zprava a Moore potvrdila, že umí i levačkou. O další čtyři minuty později plačící Moore, trenérka novozélandského týmu, kterou shodou okolností je Češka Jitka Klimková, raději vystřídala. Novozélanďanky pak zápas prohrrály 5:0.

Moore přitom není žádná fotbalová začátečnice. Za novozélandský národní tým má na kontě 48 zápasů, v minulosti hrála německou bundesligu za Koln a Duisburg a aktuálně působí v Liverpoolu, se kterým útočí do nejvyšší anglické ženské fotbalové soutěže Superleague.  V prvním zápase proti Islandu (Zéland prohrál 1:0) zase patřila k nejlépe hodnoceným hráčkám.

Novozélanďanky ve čtvrtek čeká poslední zápas na SheBelieves Cupu čeká poslední zápas. S reprezentačním týmem Česka. A Votíková či Svitková by se dozajista nezlobily, kdyby střelecká forma Moore v rozvlňování vlastní sítě pokračovala.

zdroj: ESPN