eFotbal

Debakly se ani velikánům nevyhýbají: Největší porážky, které Messi doposud v kariéře okusil

Debakly se ani velikánům nevyhýbají: Největší porážky, které Messi doposud v kariéře okusil
Debakly se ani velikánům nevyhýbají: Největší porážky, které Messi doposud v kariéře okusilFlashscore
Ofenzivní hvězda Paris Saint-Germain a Argentiny Lionel Messi je bezpochyby jednou z nejzářivějších v historii fotbalu. Majitel šesti Zlatých míčů, deseti titulů v La Lize či čtyř triumfů v Lize mistrů má ve svém portfoliu celou řadu úspěšných momentů, ale ne vždy je štěstěna nakloněna na jeho stranu. Někdejší dlouholetá opora Barcelony byla na hřišti přítomna také nemalým debaklům, které si za rámeček rozhodně nevystaví. Podívejme se na pět největších.
Reklama
Reklama
5) Liverpool - Barcelona 4:0

Semifinále Ligy mistrů v ročníku 2018/2019 proti sobě postavil Barcelonu a Liverpool. Úvodní duel na Camp Nou dopadl pro domácí výborně a přesvědčivá výhra 3:0 je pasovala jako jasného postupujícího. Odveta ale přinesla pořádné drama a katalánský obr byl na Anfield Road jako opařený. Messi jen mlčky stál a přihlížel debaklu, který jeho tým pocítil. Fanoušci mají určitě ještě v paměti památný rohový kop Alexandra-Arnolda na Origiho, který zaskočil nejen obranu Barcelony.

4) Argentina - Německo 0:4

Argentinu ve finále světového šampionátu v roce 2014 rozesmutnil v prodloužení Mario Götze, ale nebylo to poprvé, co Lionel Messi okusil hořkou pilulku od Německa. Tyto dvě těžké váhy se střetly i na půdě Jihoafrické republiky v rámci čtvrtfinále. Tehdy byl u kormidla Maradona a Lionel Messi jeho velkou zbraní, přesto to na Němce nestačilo a po závěrečném hvizdu evropská velmoc zvítězila 4:0.

3) Bayern Mnichov - Barcelona 4:0

Na mezinárodním poli je pro Messiho největším strašákem Německo, ale i v klubové sféře je to gigant, který vládne tamní Bundeslize. Barcelona se o tom přesvědčila v Lize mistrů již v ročníku 2012/13, kdy je Bayern v Allianz Aréně převálcoval rozdílem čtyř branek. Úvodní duel semifinále tak vyzněl jednoznačně pro domácí, ale také v odvetě to byl bavorský klub, který udával tempo a na Camp Nou zvítězil přesvědčivě 3:0.

2) Bolívie -Argentina 6:1

Kvalifikace na světové šampionáty v Jižní Americe mají tendenci vystavovat hráče tvrdým herním podmínkám a jednu takovou okusila i Argentina v roce 2009. Bolívie přivítala svého soupeře na Estadio Hernando Siles, který leží v nadmořské výšce 3 637 metrů. Družina plná zvučných jmen se nedokázala dostat do tempa a nakonec okusila porážku 1:6. Tehdy dvaadvacetiletý Messi tak byl přítomen nejhorší porážce Argentiny za posledních 60 let.

1) Barcelona - Bayern Mnichov 2:8

Pokud je stroj dobře promazaný, nelze jej zastavit, ale v opačném případě se zadrhne a může skončit na hromádce šrotu. Přesně takový pohled nabídlo změření síly Barcelony s Bayernem Mnichov v rámci Ligy mistrů. Ve čtvrtfinále odcestoval bavorský gigant na Camp Nou, kde se mělo rozhodnout o postupujícím výjimečně pouze jedním zápasem vinou pandemie. Bundesligovému šampionovi to však stačilo a zřejmě i domácím, neboť hosté vyhráli drtivě 8:2.

Zdroj: sportskeeda.com