eFotbal

Defenzivní jistoty tohoto ročníku Premier League. Na koho se lze v zadních řadách spolehnout?

Defenzivní jistoty tohoto ročníku Premier League. Na koho se lze v zadních řadách spolehnout?
Defenzivní jistoty tohoto ročníku Premier League. Na koho se lze v zadních řadách spolehnout?Flashscore
Zraky široké veřejnosti jsou po většinu času namířeny na útočníky, ale mnohdy je zapomínáno, že obránci jsou de facto páteří každého klubu. Špatná obrana se na výsledku podepisuje nemálo, neboť ne vždy je to o tom, kolik branek nastřílíte, ale kolik jich neinkasujete. V Premier League je možné dlouhodobě registrovat nejlepší beky současnosti, kteří se výraznou měrou podílí na čistých kontech svého klubu. Kdo je v tomto ročníku anglické nejvyšší soutěž podle listu The Sun největší jistotou v zadních řadách?
Reklama
Reklama
4) Raphaël Varane (Manchester United)

Francouzský legionář je bezpochyby jedním z nejpůsobivějších obránců v anglické nejvyšší soutěži a bohaté zkušenosti si přenesl nejen z národního výběru země galského kohouta, ale i díky své dlouholeté anabází v Realu Madrid. Varane se ihned po svém přesunu na Old Trafford ujal role dirigenta obrany a Rudí ďáblové i díky jeho přičinění opět atakují nejvyšší příčky tabulky Premier League.

Foto: Manchester United FC

3) Fabian Schär (Newcastle United)

Bohaté zkušenosti mluví ve prospěch i jednatřicetiletého švýcarského stopera, který od roku 2018 působí u Strak. Schärova defenzivní intuice je pozoruhodná a pod jeho dohledem Newcastle United v této sezóně inkasoval pouze osm branek a hned v deseti případech udržel čisté konto. Trenér Eddie Howe na něj spoléhá a bude zajímavé sledovat, zda Schär zůstane stavebním pilířem i po letním přestupovém okně, během kterého by mohli The Magpies výrazně obměnit stávající kabinu.

Foto: Newcastle United FC

2) Gabriel Magalhães (Arsenal)

Arsenal po dlouhých letech průměrných či podprůměrných výkonů míří za ligovým titulem. Práce kouče Mikela Artety začíná přinášet plody ovoce a vtípky na Gunners se postupně vytrácejí. Španělský kouč zajímavě vystavěl svůj tým a svou roli v něm hraje i defenzivní šikula Gabriel Magalhães. Během jeho přítomnosti na hrací ploše inkasoval londýnský klub jen v šestnácti případech a hned v devatenácti udržel dokonce čisté konto.

Foto: Arsenal FC

1) Kieran Trippier (Newcastle United)

Straky se blíží vytouženému cíly v podobě účasti v dalším ročníku Ligy mistrů, ale nechtějí dopadnout obdobně jako West Ham, který po dvou letech na pomyslném výsluní opět vyklidil své pozice. Newcastle má silnou defenzivní linii, které kromě výše zmiňovaného Schära kraluje i anglický obránce Kieran Trippier. Někdejší tvář Atlétika Madrid se dá považovat aktuálně za nejlepšího obránce Premier League a kromě skvělé defenzivní činnosti se může pochlubit i jednou trefou a čtyřmi asistencemi.

Foto: Newcastle United FC