eFotbal

Defenzivní mistrovství: Preston má v Championship nejhorší ofenzivu a nejlepší defenzivu, ještě lépe jsou na tom ve Španělsku

Defenzivní mistrovství: Preston má v Championship nejhorší ofenzivu a nejlepší defenzivu, ještě lépe jsou na tom ve Španělsku
Defenzivní mistrovství: Preston má v Championship nejhorší ofenzivu a nejlepší defenzivu, ještě lépe jsou na tom ve ŠpanělskuFlashscore
Fanklub defenzivního fotbalu je u vytržení. Naprosto neuvěřitelné výkony na začátku sezóny předvádí v nejvyšší druhé anglické soutěži Preston, ještě na vyšší úroveň defenzivní hru posunul španělský celek Burgos.
Reklama
Reklama

Anglický Preston v loňském ročníku Championship hrál v polovině tabulky. Během šestačtyřiceti duelů nasázel 52 branek, inkasoval poté o čtyři více. Během ročníku nasbíral 64 bodů a vše ukončil třináctou pozicí. Jenže letos je vše jinak. Klub stále vede bývalý útočník Ryan Lowe, Preston se nicméně prezentuje neuvěřitelnou defenzivní hrou. Ve dvanácti zápasech nasbíral šestnáct bodů, což není žádný ukazatel k zapamatování.

Skóre tohoto celku je ale k neuvěření – Preston během dvanácti duelů vstřelil jen čtyři branky, na druhou stranu ale přesně tolik branek inkasoval. První gól vstřelil Preston až ve třetím kole, zásluhou záložníka Brada Pottse urval vítězství v Lutonu. První branku poté inkasoval v rámci osmého kola doma proti Birminghamu. Tehdy se v 16. minutě prosadil obránce Maxime Colin a jako první překonal gólmana Fredericka Woodmana, který do té chvíle vychytal sedm čistých kont. Celkem jich má po dvanácti kolech na kontě devět, což je po dvanácti kolech vskutku neuvěřitelná bilance.

O tomto víkendu zajíždí Preston na půdu někdejšího prvoligového Norwiche a s tímto celkem ideální bilanci nemá. V posledních pěti duelech inkasoval deset branek a další čisté konto se tentokrát neočekává.

Ještě lepší bilancí se v současné době může pyšnit druholigový španělský celek Burgos CF. Za sebou má sice jen osm duelů La Ligy 2, v sezóně ale neinkasoval jediný gól! Tým vedený koučem Juliánem Calero Fernándezem dvakrát zvítězil nejtěsnějším poměrem 1:0, šestkrát se poté se soupeřem rozešel smírně bez branek. Stoprocentní bilanci tak má osmadvacetiletý španělský brankář Churripi, jenž neinkasoval ani jednou. Zlikvidovat přitom dokázal dvaadvacet střel a nedokázaly si na něj přijít ofenzivy dříve prvoligových celků Leganes a Levante. Nyní ale na Burgos čeká vedoucí Alavés, jenž v minulém ročníku taktéž působil v nejvyšší španělské soutěži. V osmi zápasech vstřelil třináct branek a Burgos tak čeká další náročná výzva.

Nejplacenější hráč světa? Kylian Mbappé překonal i Messiho a Ronalda!