eFotbal

Deli o své situaci v Turecku: Mám spory s vedením, takže jen trénuju, ale budu pozitivní, dokud odsud neodejdu

Deli o své situaci v Turecku: Mám spory s vedením, takže jen trénuju, ale budu pozitivní, dokud odsud neodejdu
Deli o své situaci v Turecku: Mám spory s vedením, takže jen trénuju, ale budu pozitivní, dokud odsud neodejduFlashscore
Čtyřiadvacetinásobný reprezentant Pobřeží slonoviny Simon Deli působí již rok a půl v Adaně Demirspor. V této sezoně Süper Lig však nenaskočil ani minutu a je otázkou, jestli vůbec v pátém nejlidnatějším městě Turecka nedaleko hranic se Sýrií dodrží smlouvu do 30. června 2024.
Reklama
Reklama

I když je Adana sluncem zalité město, jednatřicetiletý stoper s minulostí v obou slavných pražských "S" se moc dobře nemá a na jeho názoru nic nemění ani průběžná třetí pozice, která jeho chlebodárce staví v tabulce i před slavnější adresy Trabzonspor nebo Besiktas.

"V Adanademirsporu teď moc nehraju. Jsem rád, že jsem nastoupil alespoň za národní tým, to mi vždycky dělá radost, byl jsem u dvou výher. Ale v nové sezoně nula, není to kvůli zranění ani kondici, udržuju se maximálně fit, jsem připravený. Mám trochu spory s vedením, takže jen trénuju. Ale i to přináší fotbal," pronesl v rozhovoru pro web slavia.cz svěřenec italského trenéra Vincenza Montelly.

V minulém ročníku po příchodu z belgických Brugg si přitom pod tím samým koučem starty připisoval. "Upřímně se nebudu snažit řešit něco, co pořádně nevím jak, odkud a od koho přišlo. Dělám všechno nejlíp, jak umím. Jsem zdravý, trénuji a jsem připravený. Všechno záleží na vedení klubu, nevím, kdo přesně se tak rozhodl. Pořád dělám, co mám, respektuji svoji smlouvu. Respektuji spoluhráče, trenéry i všechny v klubu. Směrem do budoucna nevím, co se stane, ale nebudu dělat něco dalšího, abych se tohohle problému zbavil," doplnil zadák, jenž na české mapě svého času zakotvil i v Příbrami a Českých Budějovicích.

Moc šťastný na své turecké štaci není a jediné, co mu dělá radost, je to, že je zdravý a že disponuje dobrou kondicí. "S mojí situací nejsem spokojený, ale snažím se si to užívat. Nejdůležitější věc v životě je užívat si, ať se ti v životě děje cokoliv, musíš si to užít. Prožil jsem tu i hezké momenty, tak se snažím zůstat pozitivní. Budu takový, dokud odsud neodejdu," ukázal optimistický přístup bývalý spoluhráč Maria Balotelliho, jenž se letos odebral z Adany, kde byl suverénně nejlepším kanonýrem, do švýcarského Sionu.

Nemohl by být časem ve hře i návrat do FORTUNA:LIGY, kterou držitel tří českých a jednoho belgického titulu moc dobře zná a nemusel by se na ni nikterak adaptovat? "Možná mě ještě někdy rozhovor v češtině čeká, nikdy nevíš," nechal dotyčnou otázku otevřenou Deli.

V LaLize má smlouvu do roku 2026, účastnil se mistrovství světa v Kataru a teď může zaplout do Sparty...