eFotbal

Deset nejhodnotnějších fotbalistů světa ke konci roku 2021. Premier League dominantní, ale "bez medaile"

Deset nejhodnotnějších fotbalistů světa ke konci roku 2021. Premier League dominantní, ale "bez medaile"
Deset nejhodnotnějších fotbalistů světa ke konci roku 2021. Premier League dominantní, ale "bez medaile"Flashscore
Žádný Messi, žádný Ronaldo. Střídání stráží je dokončeno. I tak je deset jmen “překvapivě” nabito neskutečným fotbalovým talentem. Po jednom jménu hraje v Německu a Španělsku, dvě vidí diváci na zápasech Ligue 1 ve Francii, zbytek hraje Premier League. Ani při této dominanci ale Anglie nezískala ani jednu pomyslnou medaili. Ceny jsou dle webu Transfermarkt.de.
Reklama
Reklama
10. Phil Foden (Manchester City) - 85 mil. eur

Phil Foden, známý též jako "Iniesta ze Stockportu", předvedl v roce 2021 za Manchester City i Anglii několik pozoruhodných výkonů. Foden se tak poprvé probojoval do žebříčku deseti nejhodnotnějších hráčů a vystřídal tak záložníka Barcelony Frenkieho de Jonga.

9. Neymar (Paris Saint Germain) - 90 mil. eur

Ještě v březnu 2021 byl na druhém místě s cenou téměř o 40 milionů vyšší. Pak přišlo zranění, Messi a ztráta formy a PSG, kdyby chtělo prodávat (jakože nechce) by si na cenovce mohlo ušetřit jednu cifru. Brazilec patří k tomu nejnadanějšímu co po evropských trávnících běhá, v Paříži ten talent v jeho plné kráse ale příliš často moc vyprovokován ukázat není. 

8. Kevin De Bruyne (Manchester City) - 90 mil. eur

Další zranění, další pokles hodnoty. Jeden z nejelitnějších záložníků současného fotbalového světa má na zranění respektive chabou tělesnou konstituci prostě smůlu a není schopen trale rozbalit svého kreativního génia. Což Guardiola s touhou urvat pohár pro vítěze Ligy mistrů opravdu potřebuje.

7. Bruno Fernandes (Manchester United) - 90 mil. eur

Bruno Fernandes možná v posledních týdnech nebyl v nejlepší formě, ale nelze popřít, že v roce 2021 patřil k nejkonzistentnějším hráčům Premier League. Portugalský záložník, kterému je stále teprve 27 let, má před sebou ještě spoustu let na vrcholu a v Manchesteru United bude odhodlaný vyhrávat trofeje. Fernandes je brilantní tvůrce hry, který také střílí spoustu gólů, a mohl by hrát velkou roli v projektu Ralfa Rangnicka na Old Trafford.

6. Romelu Lukaku (Chelsea) - 100 milionů eur

Tady je na pokles ceny zaděláno. Jak prozradil v posledních dnech zveřejněný rozhovor, Belgičanovi se Stamford Bridge nelíbí a podle všeho si moc nerozumí s Thomasem Tuchelem, který hraje jiný styl, než by obrovi od Rudých ´dáblů pasoval. Takže podzim od Lukaka v dresu Blues skvělý nebyl. Jaké bude jaro?

5. Harry Kane (Tottenham) - 100 mil. eur

Pod Antoniem Contem Kane pomalu ožívá po náročném létě, kdy sice dovedl Anglii do finále Eura, ale cestou slyšel spoustu kritiky, aby se následně dostal do turbulence přestupových spekulací a mediálně propírané touhy odejít do Manchesteru City. Nyní opět vypadá soustředěn na job na White Hart Lane, na jeho gólovém to nicméně zatím vidět příliš není. 

4. Mohamed Salah (Liverpool) - 100 mil. eur

Globální superstar, v loňském roce bezpochyby nejlepší hráč Afriky, Liverpoolu i Premier League. V tomto ročníku v devatenácti zápasech “král Egypta” nasázel už 15 gólů. Teoreticky by se mohl stát brzo předmětem přestupových licitací, sám sice vyjadřuje se stávajícím angažmá spokojenost, chce od Liverpoolu takovou nabídku na prodloužení smlouvy, která by reflektovala jeho hodnotu. A tu prý zatím nedostal.

3. Vinicius Junior (Real Madrid) - 100 mil. eur

Z top10 zaznamenal největší nárůst z hlediska tržní hodnoty a v této sezóně je v naprosto úžasné formě. Pokud bude pokračovat ve své současné fazóně, může se tento mladý Brazilec stát budoucím držitelem Zlatého míče. Vinicius je obdařen neskutečnou rychlostí a jeho fotbalové myšlení i hra v posledních měsících značně vyspěly. Nyní tento stoupající supertalent plánuje ve velkém rozrazit dveře i v brazilské reprezentaci, kde zatím hraje spíš druhé housle.

2. Erling Haaland (Borussia Dortmund) - 150 mil. 

Jde o tomto útočném zjevení v této sezóně, během/po které změní dres napsat ještě něco nového originálního? Norské zjevení umí v  21 letech v útoku opravdu všechno a vypadá jako nezastavitelná mašina na góly už nyní. Jakými slovy jej budeme popisovat za pět let v případě že se jeho progres nezastaví? Teď naštěstí všechny zajímá řešitelnější/představitelnější otázka a to kam jej Mino Raiola umístí na fotbalové mapě superklubů.

1. Kylian Mbappé (Paris Saint Germain) - 160 mil. eur

Nechat si odejít nejcennějšího fotbalistu planety zadarmo nepotěší ani když máte na Arabském poloostrově pár pořádně výnosných ropných vřídel. Ale to - odchod Mbappého - se zřejmě Pařížanům stane, když superrychlý útočník odmítá proloužit svůj kontrakt trající do června tohoto roku, a fotbalovým světem se nese informace, že na trase Paříž - Madrid se rozmotává červený koberec.

zdroj: Sportskeeda