eFotbal

Deset nejpilnějších sběratelů cenných trofejí ve 21. století? CR7 ani Messi nechybí, na Alvese ale nemají

Deset nejpilnějších sběratelů cenných trofejí ve 21. století? CR7 ani Messi nechybí, na Alvese ale nemají
Deset nejpilnějších sběratelů cenných trofejí ve 21. století? CR7 ani Messi nechybí, na Alvese ale nemajíFlashscore
Každý rok je možné získat celou řadu cenných trofejí, které jsou sladkou odměnou po tvrdé práci během uplynulé sezóny. Někomu jsou na míle vzdálené, jiní si z této disciplíny vytvořili sběratelskou vášeň. Máme za sebou dvacet let v novém století a některá aktuální jména mají své vitríny pěkně obsazené. Podívejme se na desítku nejpilnějších. Statistické údaje v tomto žebříčku byly pořízeny na základě informací z webu Transfermarkt.com.
Reklama
Reklama
10) Zlatan Ibrahimovič (33 trofejí)

Švédský ostrostřelec je jedním z největších útočníků své generace. Již nyní je zřejmé, že se nesmazatelně zapíše do historie tohoto sportu. V čerstvých čtyřiceti je stále součástí AC Milán a pořád dokazuje, že patří mezi špičku. "Ibra" má na svém kontě celou řadu cenných trofejí, které dokázal posbírat během svých anabází v Evropě i za velkou louží.

9) Sergio Busquets (33 trofejí)

Stejného počtu trofejí se zatím dočkal i tento španělský defenzivní štít. Produkt mládežnické akademie Barcelony je brán jako klíčová tvář nejen na Camp Nou, ale i v barvách národního výběru. Zkušený záložník by mohl díky své inteligenci a schopnosti číst hru ještě nějaký ten rok hrát, přestože mu je už dvaatřicet let. Občas se ale objeví i kritika, že má svá nejlepší léta už za sebou.

8) Cristiano Ronaldo (33 trofejí)

Bylo by velkým překvapením, kdyby tento portugalský legionář v tomto žebříčku chyběl. Talisman na branky a velké úspěch má na svém kontě celkem 33 velkých trofejí a je možné, že aktuální stav ještě o nějaký ten kus rozšíří. Akvizice Juventusu má vždy ty nesmělejší ambice a nic není v jeho snech nemožné, což se odráží i ve ctižádosti a touze uspět.

7) Arjen Robben (33 trofejí)

Jeho kvalita na křídle ohromovala a zároveň děsila každého soupeře v Evropě, ale pravdou také je, že byl vždy brán spíše jako týmový dříč, nežli individuální hvězda, která by chtěla pozornost strhávat na sebe. Nizozemský veterán také neměl vždy štěstí na klubové zázemí, což dokazuje například bídná forma v Realu, ale opak může být zase úspěšná éra v Bayernu Mnichov.

6) Hossam Ashour (34 trofejí)

Jediná tvář z tohoto seznamu hrající mimo Evropu, ale o to více vzbuzující pozornost svými nadstandardními výkony. Egyptský záložník sice nedosahuje popularity Mohameda Salaha, ale od roku 2003 sbírá trofeje jako na běžícím páse. Aktuální součástka klubu Al Ahlym láme jeden rekord za druhým a již nyní se o něm hovoří jako nejlepší tváři, která tyto barvy kdy oblékala.

5) Gerard Piqué (36 trofejí)

Třiatřicetileté srdce defenzivní řady katalánského obra je oslavován jako jeden z největších obránců své generace. Pravdou je, že po svém návratu do Barcelony z Manchesteru United se Piqué stal jistotou v zadních řadách, na které šlo více jak deset let stavět. Na Camp Nou se trofeje sbírají jak houby po dešti, proto není žádným překvapením, že i on okusil řádné žně.

4) Maxwell (37 trofejí)

Bývalý brazilský obránce také nepoutal pozornost jako někteří jeho kolegové, ale možná se zároveň jedná o jednoho nejvíce přehlížených tváří posledních let. Jeho anabáze v Interu Milán, Barceloně či PSG mu zajistily nemalý počet trofejí. Maxwell byl vždy týmovým hráčem s vynikající pracovní morálkou a obětavostí. Většina trenérů, kteří jej měli na povel, oceňovali jeho spolehlivost a herní vyzrálost.

3) Lionel Messi (37 trofejí)

Tohle jméno je v posledních týdnech hojně propíráno médii, ale i přes aktuální rozpory se svým zaměstnavatelem je neoddiskutovatelný jeho přínos pro celý tento sport. Jeden z nejlepších hráčů historie zanechal na Camp Nou výraznou stopu a na oplátku se může pyšnit ziskem 37 cenných trofejí. Ve svých třiatřiceti letech je pravděpodobné, že tento počet není ještě konečný. Na klubové scéně na výbornou, ale v národních barvách to je trochu utrápené či zakleté.

2) Andrés  Iniesta (39 trofejí)

Autor vítězné branky Španělska ve finále MS 2010 v JAR proti Nizozemsku byl nejen v národních barvách, ale především pak v Barceloně brán jako mozek týmu. Jeho přihrávky měly oči, každý jeho kontakt s míčem byl pečlivě promyšleným tahem s jasným cílem. Iniesta za svou bohatou kariéru posbíral celou řadu trofejí a po právu je považován za jednoho z největších velikánů své doby.

1) Dani Alves (41 trofejí)

Obecně je považován za nejlepšího pravého beka své generace, ale zároveň je taktéž nejpilnějším sběratelem cenných trofejí v tomto století. Brazilská ikona oslňovala svými výkony, ale zároveň i vzbuzovala emoce svými skutky mimo hřiště. Své nejlepší roky prožil v Evropě v Barceloně, Juventusu či PSG a ty úspěchy mu již nikdo neodpáře. Král zápasů i mejdanů moc dobře věděl, jak si získat dav na svou stranu.