eFotbal

Dlouhá jednání míří do finální rovinky. Lukaku našel nové angažmá, vrátí se do Itálie

Dlouhá jednání míří do finální rovinky. Lukaku našel nové angažmá, vrátí se do Itálie
Dlouhá jednání míří do finální rovinky. Lukaku našel nové angažmá, vrátí se do ItálieFlashscore
Klíčové hodiny jsou před námi. Romelu Lukaku si měl po neúspěšných jednáních s Interem či Juventusem plácnout s AS Řím.
Reklama
Reklama

Jelikož momentálně nejsou římští Vlci schopni zaplatit celou přestupovou sumu, posílají do Londýna žádost o roční hostování. Chelsea, která je i nadále hráčovým domovským klubem, s vypůjčením má souhlasit. Preferuje ovšem klauzuli na trvalý přestup. Více se o tom rozpovídal novinář Fabrizio Romano ve svém pravidelném přestupovém podcastu.

„AS Řím právě podniká veškeré potřebné kroky, aby se mu podařilo získat Lukaka, kterého manažer José Mourinho velmi dobře zná jako hráče i jako člověka. Do Londýna přiletěla nabídka na roční hostování, kterou mají Blues přijmout, pouze chtějí doladit pár detailů. Jednání intenzivně probíhají a do osmačtyřiceti hodin by mohlo být vše hotovo,“ informoval Romano.

Lukaku má za sebou velice zajímavou minulost. V podstatě se dá říct, že kluby střídal jako ponožky a v žádném z nich se na nějakou delší dobu neusadil. Ačkoliv je pravda, že některé ponožky si rád bral znovu – jako například ty z Chelsea a Interu.

Máme-li si ale projet všechna jeho angažmá, musíme začít v belgickém Anderlechtu, právě v něm Lukaku nakopl svoji profesionální kariéru. Odsud jeho kroky vedly do Chelsea, která ho poslala na hostování do West Bromu a Evertonu, druhý zmíněný celek následně hráče odkoupil.

V Evertonu se belgický snajpr rozehrál, čehož chtěl využít někdejší manažer Manchesteru United José Mourinho. Na Old Trafford si Romelu ale pobyl jen dvě sezony, než ho Ole Gunnar Solskjaer prodal do Interu Milán, kde belgický forward rovněž strávil dvě sezony, než ho koupila zpátky Chelsea. V té se však neprosadil, a tak přišlo hostování zpátky do Interu…

Tento kolotoč k dnešnímu dni nekončí. Lukaku se nedohodl na opětovné spolupráci s Interem, a tak z dalšího hostování sešlo. Ba co víc, jednání ztroskotala i s Juventusem, až začalo hrozit, že si Chelsea nechtěného útočníka bude muset ponechat. Spása přišla až teď v podobě AS Řím.