eFotbal

Dnešní mladí útočníci už jsou podle ostravské legendy Daňka jiní: Jejich myšlení se překulilo o 180 stupňů

Dnešní mladí útočníci už jsou podle ostravské legendy Daňka jiní: Jejich myšlení se překulilo o 180 stupňů
Dnešní mladí útočníci už jsou podle ostravské legendy Daňka jiní: Jejich myšlení se překulilo o 180 stupňůFlashscore
Václav Daněk, jedna z ofenzivních legend Baníku, už v minulosti seděl i na trenérských lavičkách Vítkovic, Banské Bystrice nebo Hlučína, s tím, že v asistenské roli prošel Karvinou i Ostravou.
Reklama
Reklama

Na seniorské úrovni už by ovšem jednašedesátiletý internacionál s dvaadvaceti mezinárodními starty a devíti přesnými zásahy netrénoval a má pro to své důvody.

Mládežníkům ovšem předává někdejší útočník Dukly, Le Havru nebo Triolu Innsbruck rád, byť i k nim má své výhrady. Doba se však změnila a on to musí respektovat...

"V akademii Baníku vedu individuální tréninky s útočníky ve věku 16 až 18 let. Jejich myšlení se překulilo o sto osmdesát stupňů. Dneska vám hráč řekne – trenére, těch centrů je hodně, bude nás z toho bolet hlava. To se jim nelíbí, pak tamto," citoval server seznamzpravy.cz slova dvojnásobného šampiona Československa z let 1980 a 1981.

Z vlastní minulosti moc dobře ví, o čem mluví. "My se takto chovat nemohli. Já šel do zápasu, když jsem měl na hlavě čerstvě zašitou šesticentimetrovou jizvu. Bylo mi šestnáct, hrál se turnaj na škváře, pršelo, ale vůbec bych si neodvážil trenérovi říct, že nebudu hlavičkovat, protože mám zašitou hlavu. Byli jsme jiní," přidal na seznamzpravy.cz se slezskou značkou z Bazalů spolupracující člen Klubu ligových kanonýrů.

Plzeň na půdě Karabachu, Slavia s Rakówem a Pardubicemi, Sparta v MB, Slovácko s AIK Stockholm, v PL: MU-Liverpool

Zdroj: seznamzpravy.cz