eFotbal

Do Bělehradu letí Sparta bez Čelůstky, ale s Krejčím. A v rámci dvouzápasu věří proti Partizanu v obrat

Do Bělehradu letí Sparta bez Čelůstky, ale s Krejčím. A v rámci dvouzápasu věří proti Partizanu v obrat
Do Bělehradu letí Sparta bez Čelůstky, ale s Krejčím. A v rámci dvouzápasu věří proti Partizanu v obratFlashscore
Sparta bude ve čtvrtek pod tlakem. Vyřazením z Konferenční ligy, ke kterému nemá po domácí prohře s Partizanem daleko, by se prohloubila její jarní nepohoda, v jejímž rámci narostla ztráta Sparty na čelo na sedm bodů (s jedním zápasem v rezervě). A hlavně jsou její výkony nepřesvědčivé.
Reklama
Reklama

Tradiční Švejkovo “Na Bělehrad!” se neozývalo. Sparta z pražské Ruzyně odlétala do Srbska spíše zahloubaná a soustředěná. “Nemáme výsledek, jaký jsme si přáli,“ komentoval pro iDnes  výsledek prvního utkání při odletu trenér Pavel Vrba. A dál si zřejmě láme hlavu, jak zlomit platnost týden starého hodnocení domácího zápasu se srbským týmem. “Nedostáváme se do šancí, nejde nám to ani individuálně. Na podzim jsme byli v ofenzivě výrazně lepší. Nechceme měnit způsob hry, chceme být aktivní, ale bohužel se nám to nedaří,“ komentoval výkon svých svěřenců šest dní nazad Vrba.

Naplňovat optimismem jej může snad jen vyprazdňující se marodka Sparty, která cestu do Bělehradu umožnila i opoře týmu Ladislavu Krejčímu mladšímu. Ten v prvním utkání nehrál a jeho absence byla cítít. Naopak chybět - vedle dlouhodobě zraněného Juliše a kratší dobu absentujícího Pulkraba - bude obránce Ondřej Čelůstka, což před Vrbu klade otazník, zda vsadit na duo Panák-Vitík, nebo k prvnímu z dvojice stáhnout z levého kraje Hancka. S tím, že do hry je připraven jako dlouho zraněný Höjer, tak v prvním zápase s Partizanem kvůli trestu za žluté karty absentující pravý bek Tomáš Wiesner. 

Ten komentoval nadcházející zápas pro Sport.cz "Hlavně mě mrzelo, že jsem do zápasu nemohl zasáhnout, pomoci klukům, pomoci týmu. Ale vnímal jsem Partizan jako hratelného soupeře, mají místa, kde je můžeme zasáhnout. Jsem přesvědčený, že se nám to povede," věří Wiesner, který vnímá dvojzápas jako stále otevřený. "Pevně věřím, že jedeme do Srbska vyhrát. Sice po prohře nejsme v optimální situaci, ale připravil jsme se na ně dobře. Proto věřím, že vyhrajeme a postoupíme dál."

zdroj: iDnes.cz/Sport.cz