eFotbal

Do Turecka míří další hvězdy. Velkokluby přivedly oporu Atletica Madrid a top střelce

Do Turecka míří další hvězdy. Velkokluby přivedly oporu Atletica Madrid a top střelce
Do Turecka míří další hvězdy. Velkokluby přivedly oporu Atletica Madrid a top střelceFlashscore
Jako již tradičně, i v tomto přestupovém okně se velké hvězdy evropského fotbalu uchylují do Turecka. Novou posilu hlásí Fenerbahce, který přivedl útočníka Youssefa En-Nesyriho, i Trabzonspor, ten zase vítá stopera Stefan Saviče.
Reklama
Reklama

Marocký útočník Youssef En-Nesyri přestupuje ze Sevilly do Fenerbahçe, v Istanbulu podepsal kontrakt platný do června 2029. En-Nesyri do Turecka odcestoval už ve středu v poledne a po příletu se podrobil zdravotní prohlídce. Fenerbahçe podle médií zaplatí dvacet milionů eur, dalších pět milionů může Sevilla vyinkasovat v závislosti na bonusech.

"Oznamujeme dohodu se Sevillou o přestupu Youssefa En-Nesyriho. Marocký útočník podepsal smlouvu a barvy našeho klubu bude hájit v nadcházejících pěti letech," sdělilo Fenerbahçe v oficiálním prohlášení.

27letý fotbalista do Sevilly přišel v lednu 2020 z Leganésu a ve 196 zápasech za ní nastřílel 73 gólů.

Turecký gigant prahne po bývalém slávistovi. Nabízí mu statisíce eur a královské podmínky!

Fenerbahçe už začalo sezonu kvalifikací do Ligy mistrů a v úvodním duelu druhého předkola vyhrálo 4:3 na půdě švýcarského Lugana. Vidět byl především Edin Džeko, zkušený bosenský útočník si na své konto připsal hattrick, spolu tak můžou vytvořit úderné duo.

Obránce Stefan Savić dal pro změnu po devíti letech sbohem Atléticu Madrid a stal se novou akvizicí Trabzonsporu.

33letý Savić měl v hlavním městě Španělska smlouvu ještě na jeden rok, trenér Diego Simeone s ním ale příliš nepočítal a stoper se z kontraktu vyvázal. V Turecku prošel zdravotní prohlídkou a podepsal tříletý kontrakt.