eFotbal

Dočkal: Mnohem lépe se mi bude žít s pocitem, že jsem skončil o rok nebo dva dřív, než aby to bylo o rok později

Dočkal: Mnohem lépe se mi bude žít s pocitem, že jsem skončil o rok nebo dva dřív, než aby to bylo o rok později
Dočkal: Mnohem lépe se mi bude žít s pocitem, že jsem skončil o rok nebo dva dřív, než aby to bylo o rok pozdějiFlashscore
Sparťanský kapitán Bořek Dočkal má za sebou poslední soutěžní vystoupení na Letné. Jeho rozlučka s fanoušky však vítězná nebyla, neboť si Slovácko odvezlo z Generali Česká pojišťovna arény výhru 2:1.
Reklama
Reklama

Jak se mu zamlouval výkon týmu a jaké měl osobní pocity s loučení? "Panuje zklamání z toho, že jsme si to představovali jinak. Že by se nám to mohlo povést a dostat lidi do varu a pobavit je. Uhrát lepší výsledek. Na druhou stranu jsem moc rád a vděčný, že jsem měl tuhle možnost rozloučit se před našimi fanoušky. Děkuju všem, že přišli, i klubu, že to uspořádal. A spoluhráčům, u kterých jsem viděl, že jim záleží na tom, aby ten večer pro mě byl speciální. Abych si ho pamatoval. Dorazili i lidi, kteří jsou v mé kariéře a životě důležití a na fotbale třeba dlouho nebyli. To všechno jsem vnímal a byl to pro mě výjimečný večer. I když to nebyl zápas podle našich představ. Budu si tenhle večer navždycky pamatovat. Ssi nejemotivnější pro mě bylo až teď na konci, když jsem viděl slzy dojetí v očích některých lidí," uvedl na stránkách sparta.cz třiatřicetiletý středopolař.

Za týden v Uherském Hradišti to pro Spartu evidentně bude skutečně těžké finálové rozuzlení. "To víme i bez ohledu na středeční zápas. Zároveň si myslím, že to bude v dost ohledech jiné utkání než nyní. Odehráli jsme mezi sebou hodně utkání a plus minus víme, co od sebe očekávat. Všichni na hřišti nechají všechno a víme, že to nebude snadné, nebude to snadné vítězství. Ale budeme moc chtít vyhrát a uděláme pro to všechno. Je to třeba osud, že nebudu končit v Edenu na Slavii, že tam mám ještě to finále. Kdyby se to povedlo, bude pro mě nejlepší možná rozlučka," přidal na webu sparta.cz dosluhující svěřenec Michala Horňáka.

I když se odborníci shodují, že by měl ještě Fortuna:lize pořád co dát, on sám je s tím zcela smířený. "To je jeden z důvodů, proč jsem to rozhodnutí udělal. V určité fázi jsem si uvědomil, že se mi bude mnohem lépe žít s pocitem, že to možná bylo o rok nebo dva dřív. Nechtěl bych si říkat, že to bylo o rok později," pokračoval na sparta.cz hráč se zkušenostmi z americké, turecké, norské či čínské nejvyšší soutěže, který se z Letnou loučí s jedním vybojovaným titulem před osmi lety.

"Nic bych neměnil. Už tehdy jsem si to užil naplno. Měl jsem kolem sebe lidi, že to ani jinak nešlo. Byl tu Mára Matějovský, kterému to všichni strašně přáli. Tuším, že byl před tím třikrát po sobě druhý. Už v tu dobu jsem si dobře uvědomoval, že nikde není napsané, že tituly budu sbírat dál. Užil jsem si to naplno a pocity ve mně zůstaly silné do teď. V tu dobu jsem věřil, že začíná nějaká éra a titulů tady posbírám víc. Myslím si, že tomu nic extra nebránilo. Bohužel se to vyvíjelo jinak další sezony a titulů víc nepřišlo. Doufám, že tím, že tým je mladý, se to co nejdřív povede. Vzpomínky v titulové sezoně prohlubují vztah ke klubu. Povzbuzuje to touhu zažít to znovu. Doufám, že se to co nejdřív povede a nastane nová éra," uzavřel na klubových stránkách exreprezentant Česka, jenž mizí z profesionální mapy po čtyřech trofejích.

Odvolání Vrby mě překvapilo, hráči musí začít sami u sebe, říká Milan Fukal. V čem viděl začátek konce?

Zdroj: sparta.cz