eFotbal

Dojemné gesto liverpoolských fanoušků, chtějí splnit přání vážně nemocného kouče. Povede Eriksson legendy z Anfieldu?

Dojemné gesto liverpoolských fanoušků, chtějí splnit přání vážně nemocného kouče. Povede Eriksson legendy z Anfieldu?
Dojemné gesto liverpoolských fanoušků, chtějí splnit přání vážně nemocného kouče. Povede Eriksson legendy z Anfieldu?Flashscore
Před pár dny zasáhlo fotbalový svět přiznání švédského trenéra Svena-Görana Erikssona o tom, že onemocněl rakovinou slinivky břišní. Bývalý kouč anglické reprezentace uvedl pro rozhlasovou stanici P1, že má před sebou maximálně rok života. V otevřeném rozhovoru prozradil, že je celoživotním fanouškem Liverpoolu, ale nikdy se mu nepovedlo získat angažmá ve slavném klubu. Fanoušci z Anfieldu teď přišli s návrhem, jak tohle přání kouči splnit.
Reklama
Reklama

Eriksson si během kariéry vyzkoušel angažmá v řadě slavných klubů. Vedl Fiorentinu, Benfiku Lisabon, Lazio, Manchester City i Leicester. Přiznal však, že nikdy nedostal příležitost převzít vedení klubu, který miluje, tedy Liverpool. A fanoušci z Anfiledu tak přišli s nápadem, že by bylo správné kouči jeho přání splnit. Navrhují, aby se 23. března odehrál charitativní zápas mezi legendami Liverpoolu, které by vedl z lavičky Švéd, a nizozemského Ajaxu Amsterdam.

Zápas na liverpoolském trávníku by měl kromě splnění velkého přání švédského kouče přinést i prostředky pro nadaci LFC, která podporuje děti a mládež. "Pojďme to udělat tak, aby Sven vedl legendy Liverpoolu proti Ajaxu," navrhl youtuber a fanoušek Liverpoolu Douglas Horne na sociální síti X. Hned se mu dostalo podpory. Moderátor podcastu Anfield Wrap John Gibbons pro Sky News přidal: „Myslím, že by to bylo krásné gesto. Sven je známý a populární, ale když víte, že má celý život sen stát se trenérem Liverpoolu, je to pro fanoušky Liverpoolu ještě víc."

Lednové změny v kabině rozjetého Liverpoolu? Mohou být jen kosmetické, ale i překvapivé

Pokud by se plán nepovedlo realizovat, nabídl kouči místo na stadionu, ale věří, že přání švédské trenérské ikony se povede naplnit. "Rádi bychom viděli, jak si splníte svůj sen, bylo by to fantastické," dodal a další fanoušci Liverpoolu přání podpořili. "Pojďme všichni společně ukázat skutečný význam #YNWA (you will never walk alone) a splníme Svenův sen tím, že ho budeme mít jako #LFC manažera v zápase legend proti Ajaxu!"

Eriksson dovedl národní tým Anglie v letech 2001 až 2006. Tři lvy dovedl do čtvrtfinále dvou světových šampionátů a jednoho mistrovství Evropy.