eFotbal

Dokázal se trenér jednadvacítky Krejčí vypořádat s kritikou? Bude u týmu pokračovat?

Dokázal se trenér jednadvacítky Krejčí vypořádat s kritikou? Bude u týmu pokračovat?
Dokázal se trenér jednadvacítky Krejčí vypořádat s kritikou? Bude u týmu pokračovat?Flashscore
S odstupem času se trenér jednadvacítky Karel Krejčí rozmluvil o kritice na svou osobu po nepovedeném mistrovství Evropy do 21 let. Kritiku částečně přijímá, nicméně je přesvědčen, že Lvíčata mají v příštím kvalifikačním cyklu na čem stavět a nebrání se v pokračovaní.
Reklama
Reklama

„Když se s nároďákem dostanete na závěrečný turnaj, kde se neuspěje, tak je potřeba počítat s tím, že vás nikdo chválit nebude. Takže kritika je na místě,“ sdělil pro ČTK dvaapadesátiletý trenér.

„S konstruktivní kritikou určitě problém nemám. Naopak, když se to dobře vyhodnotí a zanalyzuje, tak to v budoucnu třeba dělá další úspěchy a vítězství. Ale mám problém s nějakou jedovatostí, když je cílem ublížit nebo urazit,“ pokračoval v hodnocení.

Jeho svěřenci po remízách 1:1 s Itálií a domácím Slovinskem podlehli Španělům 0:2. Ve skupině tak skončili třetí. „Španělé by mohli postavit tři jedenáctky a vůbec by to nebylo znát. My se na to musíme podívat objektivně z pohledu České republiky. Když nám vypadnou nějací hráči, hlavně do ofenzivy, kde jsme přišli o Adama Hložka a Honzu Matouška, tak se to pak složitě nahrazuje,“ přidal Krejčí.

Jako pozitivní věc bere to, že Karabec, Šulc, Fukala, Ostrák, Vitík, Kohút a Kovář mohou hrát i v příští kvalifikaci. „Takové stálice, které táhly kvalifikaci, jsme doplnili mladými a nadějnými hráči. Ti jsou příslibem do budoucna. V nich vidíme potenciál a myslíme, že by měli táhnout příští kvalifikační cyklus,“ konstatoval rodák z Karviné.

U týmu by rád zůstal. „Trénovat jednadvacítku je prestižní pozice. Jsem rád a pyšný za tuhle práci. Pokud bude zájem, určitě bych rád pokračoval. Protože myslím, že je tam z čeho vybírat. Když přijde záporná odpověď, tak člověk s tím nic neudělá a k trenéřině to patří,“ prozradil někdejší kouč Plzně pro ČTK.

Zdroj: ČTK