eFotbal

Dokázali jsme, že nejsme ti hodní odněkud z vesnice, jak se o nás říká, zářil trenér úspěšného Villarrealu

Dokázali jsme, že nejsme ti hodní odněkud z vesnice, jak se o nás říká, zářil trenér úspěšného Villarrealu
Dokázali jsme, že nejsme ti hodní odněkud z vesnice, jak se o nás říká, zářil trenér úspěšného VillarrealuFlashscore
To, že Bayern Mnichov ukončí svou cestu letošní Ligou mistrů již ve čtvrtfinále, se nečekalo. Tím spíš, že se stal jeho katem Villarreal, který se může těšit na své druhé semifinále v historii, kam se podívá po dlouhých 16 letech.
Reklama
Reklama

Experti vyzdvihli taktiku trenéra Unaie Emeryho. "Neuvěřitelný výkon. Skvělá taktika přímo vzorově naplněná všemi hráči," citoval web sport.cz slova Petera Crouche, jenž si svého času zahrál finále s Liverpoolem.

"To trenér má na senzačním postupu obrovskou zásluhu. Dokázal vymyslet taktiku, která nejenže skvěle fungovala, ale i zcela eliminovala nejlepší hráče světa v dresu Bayernu," přidal na sport.cz dvojnásobná vítěz Champions League Owen Hargreaves.

Bavorskému obrovi byla k ničemu i obrovská převaha a poměr střel vyslaných na branku, který se zastavil na cifře 24:4. "Frustrující o to víc, že až do 88. minuty byl Bayern brilantní v držení míče i kontrole hry. Ale Emeryho taktický ořech nerozlouskl," zaznělo z úst Matthiase Sammera, jehož slova zveřejnil sport.cz.

A co sám padesátiletý kouč posledního vítěze Evropské ligy, který odkoučoval své jubilejní padesáté vystoupení na půdě Ligy mistrů? "90 minut jsme trpěli, hlavně po inkasovaném gólu nám bylo zle, protože Bayern je v těch chvílích schopen přidat druhou a hned třetí branku. Trpěli jsme, ale stálo to za to. Dokázali jsme, že nejsme ti hodní odněkud z vesnice, jak se o nás říká, ale že jsme tady, abychom vyhráli. Předvedli jsme to v osmifinále s Juventusem, teď ve čtvrtfinále s Bayernem a v semifinále se o to chceme postarat zase," varoval konkurenci španělský odborník s minulostí v Seville, Spartaku Moskva, Paris Saint-germain i Arsenalu.

Kvarteto otazníků, které bude v létě řešit Nagelsmann v kabině Bayernu

Zdroj: sport.cz