eFotbal

Dosavadní největší ligové přesuny tuzemského léta? V hlavní roli Ševčík či Chytil

Dosavadní největší ligové přesuny tuzemského léta? V hlavní roli Ševčík či Chytil
Dosavadní největší ligové přesuny tuzemského léta? V hlavní roli Ševčík či ChytilFlashscore
Liga začíná už za měsíc, týmy tak na nic nečekají a vítají posily. Hned několik hráčů změnilo klub v rámci ligy, v tomto článku tudíž vynecháváme například návrat Lukáše Juliše do Olomouce či odkoupení Jana Kuchty z Lokomotivu.
Reklama
Reklama
MICHAL ŠEVČÍK DO SPARTY

Přestup, o kterém různá média hovořila už od podzimu, se nakonec opravdu upekl. Sparta do svých služeb získala dalšího mladého záložníka s kreativním myšlením. Co od něj čekat? Bude záležet na tom, jak rychle se sžije s myšlenkami trenéra Priskeho i s konkurencí v kádru.

Čísla na začátku sezony měl famózní – stejně jako výkony. Postupem ale upadal, nicméně to u mladých hráčů není žádná rarita. Pokud se s ním bude dostatečně komunikovat a on sám dá do fotbalu vše, může Sparta jásat. O něco méně asi mají radost Adam Karabec či Kryštof Daněk, tedy borci, kteří hrají na podobné pozici a potřebují hrát.

MOJMÍR CHYTIL DO SLAVIE

Podobně dlouho propíraná přestupová sága jako u Ševčíka. Chytil měl na Slavii přijít už v zimě, v tom momentě si ale dupnul šéf Sigmy a přestup se nekonal. Chytil tak přestupuje až nyní. Přesun oslavil stylově, dalším gólem v reprezentaci.

Olomouc očividně přerostl, krok dál byl správnou volbou. Slavii by mohl pomoct nejen góly, ale také svou hrou. Je rychlý, ale zároveň silný v soubojích, jeho krytí míče patří mezi špičku. Konkurenční prostředí mu může prospět. Pokud totiž bude makat i hrát na sto procent, je to útočník do Evropy.

Foto: Slavia Praha

MUHAMED TIJANI DO SLAVIE

Další přestup do Slavie a také další útočník. Konkurence v útoku Slavie teď bude obrovská, nicméně zrovna věž v podobě Tijaniho (v tom nejlepším slova smyslu) se bude hodit. Borec do vápna, který je silný ve vzduchu a šikovný na zemi. Navíc mu vůbec nevadí presink.

Je dost možné, že bude chvíli trvat, než si na Slavii zvykne na vše nové, ale jakmile se tak stane, bude z něj skvělý hráč. Sešívaní v to musí doufat, ne nadarmo poslali do Ostravy třicet milionů.

Foto: Slavia Praha

ROBERT HRUBÝ DO BOHEMIANS

Trochu nenápadný přestup, který se ale může ukázat jako velmi důležitý. Hrubý je odchovancem Slavie, kde zapsal první ligové starty i premiérovou ligovou trefu. Spíše ale působil v ostravském Baníku a v Teplicích.

V lednu 2017 přišel trvalý přestup do Baníku, pak se přesunul na rok do Jablonce. Po návratu z hostování s ním ale Baník nepočítal, a tak natrvalo zamířil do Zlína.

Tam si během dvou ročníku připsal sedm branek a třináct asistencí. Co se ofenzivy týče, jen málo hráčů mělo takový přínos jako on. V uplynulé sezoně měl například více asistencí jen Casper Hojer a Marek Matějovský.

Do Bohemians odešel zadarmo a podepsal na tři roky. Nulový risk pro klokany, nicméně s vidinou velkého zisku.

Foto: Bohemians Praha

LADISLAV KREJČÍ DO HRADCE KRÁLOVÉ

Čekalo se, co s Krejčím po roce na tribuně bude. Se Spartou i jejím béčkem jen trénoval, nezasáhnul ani do jednoho zápasu. Prostě se s ním nepočítalo, a tak bylo logické, že smlouva nebyla prodloužena.

Kariéru ale končit nechtěl, a tak si vyslechl nabídky ze zahraničí i z Čech a kývnul Hradci Králové. Spolu s Václavem Pilařem mohou tvořit velmi zajímavou dvojici na křídlech. A podobně jako u Hrubého – Votroci neriskují téměř nic, navíc Krejčí bude mít obrovskou chuť.

Foto: Hradec Králové