eFotbal

Dostálek: Do adresné kritiky se pouštět nebudu. Hraje se ale na góly a Sparta v produktivitě trestala

Dostálek: Do adresné kritiky se pouštět nebudu. Hraje se ale na góly a Sparta v produktivitě trestala
Dostálek: Do adresné kritiky se pouštět nebudu. Hraje se ale na góly a Sparta v produktivitě trestalaFlashscore
Zbrojovka letos podruhé okusila hořkost domácí porážky, když v sobotu nestačila na pražskou Spartu a podlehla jí 0:4. Výsledek byl pro Brno krutý i s ohledem na to, že dvě trefy letenského celku obstaral Ladislav Krejčí, který zde v minulosti působil. Však také po závěrečném hvizdu nebylo domácímu trenérovi Dostálkovi příliš do zpěvu.
Reklama
Reklama

Brno se chtělo postarat o další překvapení v této sezóně, ale proti Spartě se se zlou potázalo. Hosté udeřili hned ve čtyřech případech trefy si rovnoměrně rozdělili Kuchta s Krejčím. „Hrál se svižný fotbal se šancemi na obou stranách. Ale utkání, které doma prohrajete 0:4, se hodnotí špatně. Nebudu se pouštět do adresné kritiky, potřebujeme s mužstvem pracovat tak, abychom zastavili výsledkové nezdary. Je mrzuté prohrávat po možná i vyrovnané první půli 0:2, možná i kruté, ale fotbal se hraje na góly a my jsme je nedávali. Soupeř nás v produktivitě potrestal. Není ale potřeba, abychom nad hráči lámali hůl. Myslím, že v dalším utkání ukážou lepší výkon a doufám, že i lepší výsledek,“ nechal se pro stránky fczbrno.cz slyšet stratég domácích.

Hodnocení zápasu odpovídalo výsledku, proto bylo patrné, že Dostálek v nadcházejícím týdnu bude hráčům poukazovat na nedostatky, kterými se proti Spartě prezentovali. „Už před utkáním jsem říkal, že pokud chceme uspět, musí všichni hrát na hranici svých schopností, to se nestalo. Chtěli jsme dostat soupeře pod tlak, vyzobávat balony ve středu pole, což se nám i párkrát podařilo, ale nebyli jsme schopní z toho skórovat,“ pokračoval kouč Zbrojovky.

Brno mělo ve druhé půli možnost stav snížit a zdramatizovat, ale nakonec se tak nestalo. „Za stavu 0:0 jsme neproměnili velkou šanci, což nás taky mrzí. I to byl jeden ze zlomových momentů. Pak musím vypíchnout gól před koncem půle. Šancí jsme dnes měli dost, ale pokud chcete uspět proti Spartě, musíte proměnit dvě ze dvou. My jich měli šest a neproměnili jsme žádnou,“ uzavřel Dostálek.