eFotbal

Dostálek: Hráči si musí soutěž trochu osahat. Věřím, že budeme pro každého zajímavým soupeřem

Dostálek: Hráči si musí soutěž trochu osahat. Věřím, že budeme pro každého zajímavým soupeřem
Dostálek: Hráči si musí soutěž trochu osahat. Věřím, že budeme pro každého zajímavým soupeřemFlashscore
Aura kolem ligových nováčků se projevila i v táboře Zbrojovky, která dokázala v úvodním kole remizovat 2:2 s houževnatým Slováckem. Brno se během přípravy výsledkově trápilo, ale soutěžní zápasy jsou něco jiného. Rozdělit si body se soupeřem z Uherského Hradiště je dobrý příslib do dalších bojů, ale stále je třeba stát pevně nohami na hřišti.
Reklama
Reklama

Česká nejvyšší soutěž se po roce opět vrátila do moravské metropole a tamní ADAX INVEST Aréna pojala hned v prvním kole více jak osm tisíc fanoušků. „Utkání se hrálo v nadstandardní atmosféře, což jsme si hrozně přáli. Mělo velice slušné tempo od začátku do konce, oba týmy měly dost příležitostí, aby zápas převážily na svou stranu. Sice jsme nevyhráli, ale nejsem zklamaný, hráče musím pochválit, jak zápas odmakali a odbojovali. Hráči si soutěž musejí trochu osahat, věřím tomu, že když takových těžkých zápasů odehrají víc, bude se jim zvedat sebevědomí, získají zkušenosti a můžeme být tím pádem zajímavějším týmem do dalších kol,“ nechal se slyšet kouč Brna Dostálek.

Zbrojovka se dvakrát dostala do vedení, ale nakonec se musela spokojit s dělbou bodů. „Do utkání jsme nevstoupili úplně dobře, byli jsme málo odvážní. Pomohl nám první gól po velice pěkné akci Michala Ševčíka, který ji sám rozjel i zakončil. Při inkasovaných gólech jsme měli i trochu smůlu, ale musím říci, že jsme dnes hráli proti výborně připravenému soupeři, který byl neskutečně silný na míči,“ ocenil stratég domácích kvalitu Slovácka.

Klíčem ke vstřeleným brankám byl kapitán Jakub Řezníček, který opět dokázal svou sílu. Již v minulé sezóně patřil k nejlepším střelcům FNL a s osmnácti trefami nakonec získal korunku pro krále kanonýrů. V sobotu si připsal dvě asistence. „Dnes neměl servis od spoluhráčů, ale naopak jej dělal on. Byl neskutečně platný pro tým, takhle si představuju, aby hráči pracovali, bojovali jeden za druhého a vytvořili tým,“ chválil Dostálek svou oporu.

Zdroj: fczbrno.cz