eFotbal

Dresy v éře po Brücknerovi. Soumrak státního znaku i vysmívaná sada z posledního Eura

Dresy v éře po Brücknerovi. Soumrak státního znaku i vysmívaná sada z posledního Eura
Dresy v éře po Brücknerovi. Soumrak státního znaku i vysmívaná sada z posledního EuraFlashscore
Česká fotbalová reprezentace ve středu představila dresy pro Euro 2024. Tradiční červenobílá kombinace nepřekvapila, ani nenadchla, jak si ale stojí v porovnání se sadami z posledních třech šampionátů? Pojďte si s námi připomenout, jak vypadaly dresy na turnajích v letech 2012, 2016 a 2021.
Reklama
Reklama
Euro 2012

Svěřenci Michala Bílka na šampionát v Polsku a na Ukrajině proklouzli až přes zrádnou baráž. V té dvakrát porazili Černou Horu a i pod novým trenérem udrželi postupovou tradici na nejdůležitější reprezentační turnaj v Evropě. Do skupiny vstoupili ostudnou prohrou 1:4 s Ruskem. Proti domácím Polákům a v závěrečném zápase s Řeckem ale dvakrát vyhráli a skupinu A i přes záporné skóre překvapivě ovládli. Stopku českému výběru vystavili ve čtvrtfinále Portugalci. Jedinou branku zápasu ve Varšavě dal Cristiano Ronaldo.

Zdroj: Česká fotbalová reprezentace

Zdroj: Česká fotbalová reprezentace

Euro 2016

Do kvalifikace o postup na Euro do Francie reprezentace vstoupila s novým trenérem trenérem Pavlem Vrbou a ze zrádné skupiny s Islandem, Tureckem a Nizozemskem postoupila na šampionát z prvního místa. Na turnaji se poprvé představilo 24 týmů, ze skupiny do osmifinále proto postupovaly i čtyři nejlepší celky ze třetích míst. Ani to ale české reprezentaci nestačilo. Po prohře 0:1 se Španělskem a remíze 2:2 s Chorvatskem, Vrbovi svěřenci potřebovali v závěrečném zápase porazit Turecko. To se ale nepovedlo a po prohře 0:2 pro ně turnaj skončil. Francouzský šampionát byl posledním velkým turnajem brankáře Petra Čecha.

Zdroj: Česká fotbalová reprezentace

Zdroj: Česká fotbalová reprezentace

Euro 2020

Ani na ME 2020 český národní tým nevedl stejný trenér, jako na předchozím velkém turnaji. Na šampionát, který o rok odsunula koronavirová pandemie a hrál se tak netradičně v lichém kalendářním roce 2021, Česko přijelo pod vedením Jaroslava Šilhavého a trochu překvapivě proklouzlo až mezi nejlepší osmičku. Ve skupině se Češi potkali s Anglií, Skotskem a Chorvatskem a ze třetího místa postoupili do osmifinále. V tom narazili na silné Nizozemce, které v Budapešti po jednom z nejlepších výkonů pod vedením bývalého kouče pražské Slavie porazili 2:0. Ve čtvrtfinále na skvělé vystoupení nenavázali a po prohře 1:2 s Dánskem se s turnajem rozloučili.

Zdroj: Česká fotbalová reprezentace

Zdroj: Česká fotbalová reprezentace

Euro 2024

Na šampionát do Německa národní tým míří pod vedením nového trenéra Ivana Haška. Ten reprezentaci převzal v lednu a v Lipsku a Hamburku se pokusí zlomit trend střídání postupů a nepostupů ze skupiny. V konkurenci Portugalska, Turecka a Gruzie je osmifinále cílem, který vyhlásil sám realizační tým. První zápas českou reprezentaci čeká 18. června proti Portugalsku.

Zdroj: Česká fotbalová reprezentace

DRESY PRO EURO 2024. NĚMCI V RŮŽOVÉ, BELGIE INSPIROVANÁ TINTINEM. WALES DO BARÁŽE VYRUKUJE S ODKAZEM NA DEVADESÁTKY