eFotbal

Dukla chce mít nabito, přípravu ale začala bez Kozla. Asistent kouče míří do Slavie

Dukla chce mít nabito, přípravu ale začala bez Kozla. Asistent kouče míří do Slavie
Dukla chce mít nabito, přípravu ale začala bez Kozla. Asistent kouče míří do SlavieFlashscore
Nováček nejvyšší soutěže pražská Dukla zahájila přípravu na novou sezonu bez klíčového záložníka Davida Kozla. Dvaadvacetiletému odchovanci klubu vyprší na konci června smlouva. Na úvodním tréninku v Suchdole naopak nechyběl zkušený bosenský útočník Muris Mešanovič, jenž na jaře v týmu vítěze druhé ligy hostoval a ještě dva týdny mu poběží kontrakt v polském celku Puszcza. Tým z Julisky zveřejnil kádr pro začátek přípravy na webu.
Reklama
Reklama

Kromě třiatřicetiletého Mešanoviče, který v české lize nasázel za Jihlavu, Slavii a Mladou Boleslav 44 gólů ve 136 utkáních, chce Dukla angažovat i další posily do útoku. Se Slavií jedná o dvacetiletém Nigerijci Victoru Osuagwuovi. S týmem se začal připravovat i s deseti ligovými trefami nejlepší střelec týmu Lukáš Matějka, jenž poslední dva roky hostoval z Plzně.

Tým Petra Rady by mohl posílit i slovenský brankář Matúš Hruška, který na Julisce v minulosti už působil a poslední čtyři sezony strávil v Banské Bystrici. Pokračovat by naopak neměl Kozel, autor šesti branek a pěti asistencí v poslední druholigové sezoně. Syn nového kouče Jablonce Luboše Kozla má podle médií namířeno do Mladé Boleslavi.

Pražané odehrají úvodní přípravné utkání v sobotu proti Táborsku. V plánu mají zatím šest zápasů před začátkem nejvyšší soutěže, do které se vracejí po pěti letech.

Asistent trenéra Vágner povede ženy Slavie

 U fotbalistek mistrovské Slavie Praha po dvou letech skončil trenér Karel Piták. Jeho nástupcem se stal Jiří Vágner, jenž dosud působil jako asistent Petra Rady v pražské Dukle, která se letos vrátila do nejvyšší mužské soutěže. Slavia to uvedla na svém webu.

"Jiří Vágner přichází s velkými zkušenostmi z mužského fotbalu. Jeho práce v Dukle nás zaujala natolik, že jsme si ho vybrali jako člověka, který nám může pomoci posunout ženský fotbal ve Slavii zase o krok dál," řekl člen představenstva Slavie odpovědný za ženský fotbal Daniel Konrád. "Naším cílem je nejen pokračovat v dominanci na domácí scéně, ale také se posunout do pozice evropsky konkurenceschopného týmu. Ambicí je během tří let vybudovat takový tým, který se nebude základní skupiny Ligy mistryň jen pravidelně účastnit, ale dokáže z ní také opakovaně postoupit," prohlásil Konrád.

Bývalý reprezentant Piták získal se slávistkami dvakrát double a probojoval se s nimi v uplynulých dvou sezonách pokaždé do základní skupiny Ligy mistryň.