eFotbal

Dumitrescu to má v Edenu složité. Stále si zvyká na soubojovost v české lize a trenéři mu vyčítají komunikaci

Dumitrescu to má v Edenu složité. Stále si zvyká na soubojovost v české lize a trenéři mu vyčítají komunikaci
Dumitrescu to má v Edenu složité. Stále si zvyká na soubojovost v české lize a trenéři mu vyčítají komunikaciFlashscore
Slávistický nováček Andres Dumitrescu nezažívá po svém letním příchodu do Edenu úplně zářivé období. Byť má na vršovické půdě dlouhodobý kontrakt až do léta 2027, v sešívaném trikotu zatím paběrkuje a mnoho toho neodehrál.
Reklama
Reklama

V posledních čtyřech soutěžních duelech Slavie téměř nedostal šanci. S Bohemians Praha 1905 proseděl kompletních devadesát minut na lavičce náhradníků, proti Viktorii Plzeň se ho nominace netýkala vůbec, atraktivní pohárový hit s AS Řím strávil opět mezi náhradníky a proti Sigmě Olomouc šel do hry na posledních deset minut.

V ročníku 2023/2024 dosud naskočil dvaadvacetiletý rumunský bek jen do několika duelů, s tím, že nejlepší vytížení má v Evropské lize (242 minut), která zatím jasně zastiňuje jak jeho dopad na FORTUNA:LIGU (97), tak poskytnutý čas v MOL Cupu (90).

Byť měl mít start v novém dresu dobrý, podle hlavního trenéra úřadujícího domácího vicemistra to na něj v poslední době trochu padlo a dosud se s novým českým prostředím zcela nesžil.

"Začátek měl lepší, než jsme čekali, momentálně mu vyčítáme některé věci do defenzivy, například přebírání hráčů. V takové rychlosti musí načerpat výměnu informací mezi hráči, což mu dělá trošku problém," všiml si Jindřich Trpišovský, jehož vyjádření publikovaly stránky slavia.cz.

Plzni dochází dech, bojí se Limberský. Hraje o třetí místo, i to by byl ale úspěch, dodává

Pokud jde o jeho zařazení do mužstva, trenérský štáb se spíše rozhoduje podle rozestavení a soupeře. Svůj vliv má i typologie daného hráče, který na něj bude hrát a zdali bude tým hrát v pěti nebo ve čtyřech vzadu, případně zda klub hraje doma, nebo venku.

Proti rychlejší adaptaci mladíka s minulostí v Luganu, Padově či Sepsi hraje i skutečnost, že na křídle s pohybem dovnitř může hrát také Lukáš Provod a spoustu postů zastane i Conrad Wallem.

"Dumi musí zlepšit obranou stránku, ale to je i o komunikaci a věcech, které vstřebává. Má zajímavé přednosti, což znovu ukázal, ale také si musí malinko zvykat na soubojovost v české lize," ozřejmil kouč, který již v počtu prvoligových výher dostihl Petra Radu.

Sedminásobné mistry země čekají po reprezentační pauze střety s Dynamem České Budějovice a Šeriffem Tiraspol. A právě to by mohly být duely, ve kterých by mohl nejmladší člen slávistické obrany dostat zase o něco více prostoru.

Plzeň inkasovala doma čtyřikrát po 11 letech, Liberec protahuje dobrou sérii a Pardubicím začíná téct do bot