eFotbal

Dva miliony eur za přestup je pro Slavii dlouhodobě nedosažitelná částka, přiznává Trpišovský

eFotbal
Dva miliony eur za přestup je pro Slavii dlouhodobě nedosažitelná částka, přiznává Trpišovský
Dva miliony eur za přestup je pro Slavii dlouhodobě nedosažitelná částka, přiznává TrpišovskýFlashscore
Český mistr z Edenu nastoupil na De Kuip hned se šesti cizinci v základní sestavě (Bah, Ousou, Traoré, Ekpai, Stanciu, Oscar) a další tři zahraniční hráči pak čekali na svou příležitost na lavičce náhradníků.
Reklama
Reklama

I když byli čeští hráči v Rotterdamu v menšině, podle hlavního trenéra sešívaného "S" Jindřicha Trpišovského je cestou právě sázka na přespolní...

"Dlouhodobě je to cesta. Otázka ale je, kdo a jak si to může v téhle chvíli dovolit. Nestačí jen hráče přivést, ale je potřeba se o něj umět i postarat. Pro hráče, jako byl například Joao Felipe, je to těžký přechod. Hráči jako on často přichází například přes Portugalsko. Takoví hráči hůře snáší, když jsou sami, potřebují tady být více než ve dvou nebo ve třech," vrátil se pětačtyřicetiletý trenér k nedávnému odchodu mladého Brazilce zpět do jeho rodné země.

"Skautuje se dnes v podstatě celý svět, 2 miliony euro za přestup je ale pro Slavii dlouhodobě nedosažitelná částka, i když samozřejmě nejsem finanční ředitel. Další věc je dostat hráče do české ligy, je toho hrozně moc, ale samozřejmě je to cesta. Za poslední dobu jsme přivedli spoustu hráčů ze zahraničí, musí se ale sejít kvalita, dostupná cena, a tak dále. Je toho hodně, u Alexe Baha i Aihama Ousoua se nám to ale daří, je to cesta,“ potvrdil nadřízený Holeše, Tecla a Mandouse.

Ryze česká jedenáctka tak úřadujícím šampionům z Vršovic, kteří nastoupí potřetí v Konferenční lize 21. října v Haifě proti tamnímu Maccabi, podle všeho hned tak nehrozí. Naopak.

Pešek? Spartě se konečně povedl přestup! Skončí obě slávistické série v neděli na Letné? Záleží i na tom, jestli nastoupí Mandous

Zdroj: slavia.cz