eFotbal

Dvě velké výhody Rangers před odvetou podle Trpišovského? Víkendové volno i terén v Ibrox Parku

Dvě velké výhody Rangers před odvetou podle Trpišovského? Víkendové volno i terén v Ibrox Parku
Dvě velké výhody Rangers před odvetou podle Trpišovského? Víkendové volno i terén v Ibrox ParkuFlashscore
Byť byla Slavia díky hlavičce Masopusta a grandióznímu brankářskému zákroku McGregora proti Rangers blízko k triumfu, nakonec brala v úvodním měření sil jen remízový výsledek. Podle kouče Jindřicha Trpišovského šly ve čtvrtek standardky proti Slavii a doufá, že snad budou mít více štěstí příští týden v Glasgow.
Reklama
Reklama

Šance do odvety podle slov bývalého kouče Liberce a Žižkova ovlivní stav terénu v Ibrox Parku. "Bude více vyhovovat soupeři. Na jejich způsob hry, který byl vidět i v prvním zápase, kdy se soustředí na obsazení středu, nechávají dvě křídla nahoře a mají jednodušší přechod, jim jejich hřiště sedí. Jedeme tam s tím, že oni mají na začátku postupový výsledek, my jedeme dát gól. Pokud se nám to podaří, situace se zase otočí. Rangers jsou velice silní v osobních soubojích, vrchem to moc nepůjde, bude to o nás, abychom dobře kombinovali a dostali se do jejich obrany. Bude to o tom, co nám trávník dovolí,“ předpověděl šéf Simy, Kuchty, Tecla a spol., jehož vyjádření nabídly stránky slavia.cz.

Protože týM Stevena Gerrarda o víkendu nehraje ligový zápas, na regeneraci a přípravu bude mít celý týden, což se zdá být oproti sešívanému "S" výhoda. Českého mistra totiž čeká ještě nedělní výjezd na půdu Mladé Boleslavi. "Bude to pro ně bohužel velká výhoda. Zápas stál oba týmy strašně moc sil, byla v něm spousta soubojů a náběhů. I tak mladý hráč jako Patterson toho měl ke konci plné zuby a chytaly ho křeče. Není nic lepšího, než mít celý týden na to dát se dohromady. Nás čeká v neděli těžký zápas venku. Výhoda to pro ně určitě je, kdybychom si mohli vybrat, také bychom radši nehráli. Navíc může být i prodloužení, uvidíme. Pro nás je teď nejdůležitější zvládnout neděli, pak budeme mít čtyři dny na přípravu na čtvrtek,“ pokračoval na slavia.cz šéf slávistické lavičky.

Ten ví, že k případnému postupu do čtvrtfinálové fáze vedou jen góly. Bezgólová remíza by poslala dál právě mistry Premiership. "Rangers jsou vzadu hodně silní v osobních soubojích, tam proti nim nemáme šanci. Musíme se přes ně dostat kombinací, což někdy svádí k nějaké zpětné přihrávce, když ale budeme míče nakopávat, nemáme šanci s nimi nic uhrát. Na to, jakou měli jejich hráči kvalitu a není jednoduché je ubránit, jsme je ze hry nepustili do vyložené příležitosti,“ zakončil Trpišovský, jehož hodně mrzel zbytečný vyrovnávací gól.

To se nám dřív nestávalo, lituje inkasované branky Kolář

Zdroj: Slavia.cz