eFotbal

Dvojnásobný vítěz Stanley Cupu z New Jersey Devils majetkově vstoupil do tohoto anglického klubu...

Dvojnásobný vítěz Stanley Cupu z New Jersey Devils majetkově vstoupil do tohoto anglického klubu...
Dvojnásobný vítěz Stanley Cupu z New Jersey Devils majetkově vstoupil do tohoto anglického klubu...Flashscore
V minulém roce se stal miliardář Daniel Křetínský spoluvlastníkem londýnského West Hamu United. Se společností 1890s holdings odkoupil 27 procent akcií. Není to však jediná česká stopa tohoto druhu v Anglii, neboť hokejista Ondřej Palát majetkově vstoupil do třetiligového klubu Plymouth Argyle. Dvojnásobný vítěz Stanley Cupu s Tampou Bay je podle klubového webu jedním z investorů se sídlem v USA, kteří za čtyři miliony liber získali dvacetiprocentní podíl.
Reklama
Reklama

Jednání údajně trvala přes půl roku a nakonec došla ke vzájemné shodě. Palát je členem skupiny Argyle Green, v níž je spolu se s ním i dalších čtrnáct společností či jednotlivců včetně jeho dlouholetého spoluhráče z Tampy Bay Victora Hedmana.

„Vstup do fotbalového klubu v Plymouthu je samozřejmě rozhodnutím celé naší investiční skupiny, jako velký fotbalový fanda z toho nicméně mám velkou radost. Vnímám tento krok jako dobrou příležitost, možnost vstoupit do klubu v Anglii se neotvírá každý den,“ okomentoval rodák z Frýdku-Místku celou transakci. Podle zveřejňovaného žebříčku Forbes byl v minulém ročníku se 126 miliony dolarů šestým nejlépe vydělávajícím českým sportovcem.

Manažerem Stevenem Schumacherem vedený Plymouth, který byl založen v roce 1886, je doma v Home Parku pro necelých 20 tisíc diváků. Zatím nikdy nehrál v Premier League, ale třeba by se to mohlo právě příchodem tohoto investora změnit. Největším úspěchem je doposud postup do semifinále Anglického poháru v roce 1984 a dvojnásobná účast v semifinále Ligového poháru. Nový ročník League One zahájil celek výhrou nad Barnsley (1:0) a ve druhém kole se představí na půdě Fleetwoodu Town.

Dvě kola F:L. Slavia-Panathinaikos, Plzeň-Tiraspol, Slovácko-Fenerbahce. Startuje PL i bundesliga! II. liga: Slavia B-Sparta B

Zdroj: Sky Sports