eFotbal

Energetická krize začala sahat už i do fotbalu. V Norimberku nebudou hrát pod světly

Energetická krize začala sahat už i do fotbalu. V Norimberku nebudou hrát pod světly
Energetická krize začala sahat už i do fotbalu. V Norimberku nebudou hrát pod světlyFlashscore
Nebudou se v současné druholigové sezóně na stadionu 1. FC Norimberk konat další sobotní zápasy? Město v pátek oznámilo, že do budoucna plánuje od 21:00 hodin vypínat osvětlení na stadionu Maxe Morlocka z důvodu úspory energie.
Reklama
Reklama

Město Norimberk chce kvůli úsporám energie přestat povolovat sobotní noční zápasy na stadionu Maxe Morlocka druholigového týmu 1. FC Norimberk. Podle tiskové zprávy dala norimberská městská rada "zelenou několika energeticky úsporným opatřením". "Rada se mimo jiné vyslovila také pro to, aby se tuto zimu nezapínalo vyhřívání trávníku na stadionu Maxe Morlocka a aby se reflektory používaly maximálně do 21 hodin." Sobotní večerní zápasy 2. divize začínají ve 20:30.

Podle představitelů města nyní Norimberk bude komunikovat  s řídícím orgánem druhé nejvyšší soutěže, aby zajistil adekvátní harmonogram zápasů.  "S ohledem na to se nyní bude jednat s DFL, jejíž souhlas je pro tento krok nezbytný," uvedli na svém webu zástupci radnice. V Německu přitom nejde o úplně převratný krok, v rámci šetření řada měst například snižuje teplotu vody v městských bazénech, k utlumení výrazného osvětlení fotbalové Allianz Areny zase přistoupil Bayern Mnichov.

Co se týká vyhřívání trávníku, bude situace podle všeho komplikovanější. V první polovině sezóny, která je ohraničena 13. listopadem, by se nemělo jednat o problém. Po jejím lednovém restartu by se podle odborníků nicméně mohlo stát, že v případě silného sněžení nebo mrazu by mohla být ohrožena regulérnost zápasu přičemž německý svaz má využití vyhřívaného trávníku v soutěžních regulích. Na druhou stranu je nicméně možné, že k podobným krokům přistoupí více německých měst/fotbalových klubů.