eFotbal

Enriquemu nedává nějaké spekulování smysl: Musíme být realisté, protože vedeme skupinu smrti

Enriquemu nedává nějaké spekulování smysl: Musíme být realisté, protože vedeme skupinu smrti
Enriquemu nedává nějaké spekulování smysl: Musíme být realisté, protože vedeme skupinu smrtiFlashscore
Trenér Luis Enrique se španělskými hráči ve šlágru skupinové fáze mistrovství světa remizoval 1:1 s Německem, ale neděle pro něj byla výjimečná z jiného důvodu. Kouč vzpomínal na svou dceru Xanu, která zemřela před třemi lety na vzácnou formu rakoviny. V neděli by oslavila 13. narozeniny.
Reklama
Reklama

"Byl to výjimečný den pro mě a mou rodinu. Dcera s námi samozřejmě už fyzicky není, ale my její přítomnost cítíme každý den. Hodně na ni myslíme a vzpomínáme, smějeme se a přemýšlíme, jak by prožívala různé situace s námi," řekl Enrique novinářům.

Xaně během neděle poblahopřál také prostřednictvím videa na instagramu. "Takhle to v životě chodí. Není jenom o krásných věcech a hledání štěstí. Je o tom, jak zvládnout i tyhle momenty," prohlásil dvaapadesátiletý kouč na tiskové konferenci.

Španělé začali turnaj v Kataru svou historicky nejvyšší výhrou na MS 7:0 nad Kostarikou a po třech bodech sahali i v druhém utkání skupiny E s Německem. Na vedoucí branku Álvara Moraty z 62. minuty však odpověděl v 83. minutě další střídající útočník Niclas Füllkrug.

"Je to divný pocit, když ztratíte vítězství, kterým si můžete zajistit postup do osmifinále. Po Álvarově brance jsme málem využili paniky v německém týmu. Ale nebyli jsme precizní, abychom dohráli zápas tak, jak jsme chtěli. Chybělo nám trošku více klidu," uvedl Enrique.

"Je to škoda, ale musíme být realisté, protože vedeme skupinu smrti. Proti Japonsku nám stačí k postupu remíza, ale mistrovství světa je tak krátká soutěž, že nějaké spekulování nedává smysl. Budeme hrát na vítězství," dodal bývalý kouč Barcelony nebo AS Řím.

MS v datech: Nezvykle slabá čísla De Bruyneho, 2 kostarické dotyky, Kovačič jako Matthäus a Füllkrug à la Götze