eFotbal

Éra Messiho a Ronalda pomalu končí: Komu budou dávat dál Zlatý míč? Pět jmen budoucích laureátů Ballon d´Or

Éra Messiho a Ronalda pomalu končí: Komu budou dávat dál Zlatý míč? Pět jmen budoucích laureátů Ballon d´Or
Éra Messiho a Ronalda pomalu končí: Komu budou dávat dál Zlatý míč? Pět jmen budoucích laureátů Ballon d´OrFlashscore
Od roku 2008 dokázal střídání Lionela Messiho (šestinásobný vítěz) a Cristiana Ronalda (pětinásobný nositel) přerušit jen tři roky nazpět Luka Modrić. Generační změna u populární ankety o nejlepšího fotbalistu hrajícím v Evropě je ale na spadnutí. Kterých pět jmen bychom v následujících letech s pozlacenou trofejí mohli vídat?
Reklama
Reklama
Vinicius Junior (Real Madrid) - 21 let

Tři roky byl obřím teenagerským příslibem, nyní podle všeho na Santiago Bernabeu začnou sklízet plody svých finančních i tréninkových investic do tohoto hráče. Všechno do sebe podle všeho zaklaplo. Dospěl, výrazně se zlepšil v  zakončení, jeho technika ve spojitosti s obrovsky rychlýma nohama z něj v podstatě dělají nepolapitelného útočníka. Pokud zvýší svoji střeleckou produktivitu, mohl by napodobit kariéru právě Cristiana Ronalda. Sobecký gen střelce, jež chce brát zodpovědnost na sebe, na to mladý Brazilec rozhodně má. 

Phil Foden (Manchester City) - 21 let

Premier League generuje superhvězdy, bohužel pro Anglii nikoliv ty s anglickým pasem. Takže poslední Angličan, který se podíval do TOP3 Zlatého míče byl před 20 (!) roky Michael Owen. Nyní si tam klestí podle všeho cestu supertalent Manchesteru City. Tento ofenzivní playmaker pod pečlivým dohledem Pepa Guardioly dorůstá v superhvězdu, která by City i Albion mohla  budoucnu táhnout k výšinám na nejvyšší úrovni. Fodenův přehled na hřišti a ochota pracovat z navíc dělá výjimečného týmového hráče.

Pedri (Barcelona) - 19 let

A další střední záložník. A nejmladší ve výběru. Vypadá jako kdyby vyrostl v La Masii a od prvních doteků s balónem do sebe nasával styl, který Barcelonu proslavil a jež k dokonalosti dobrousilo duo Andres Iniesta a Xavi. Pochází nicméně z Kanárských ostrovů a v Katalánsku je teprve druhým rokem. Adaptace na špičkový fotbal mu nicméně jde více než skvěle, v aktuálně těžce zkoušeném klubu už oporou je, ve španělské  reprezentaci na tomto statusu pracuje, když byl jedním z strůjců postupu La Rojy do semifinále letošního EURa. Problém pro něj může být (stejně jako pro Fodena) fakt, že střední záložníci tyto trofeje v posledních letech moc nevyhrávají. Přednost mají střelci…

Kylian Mbappé (Paris St. Germain) - 22 let

Čeká na probuzení, čeká na přestup. Příští rok v létě by se měl podle spekulací dočkat a nasednout na letadlo směr Madrid. Pak se zřejmě začnou hrnout trofeje. Mbappé přitom na fotbalovém nebi září už zhruba čtyři roky, vlétl tam tempem podobným, jako jeho sprinty trhají obrany soupeřů a děsí jejich obránce. Potřebuje se nicméně posunout výše v hierarchii svého týmu, v PSG je ve stínu Neymara a teď i Messiho, kteří v zakončení dostávají více prostoru.  

Erling Haaland (Borrusia Dortmund) - 21 let

Pokud by byly góly to, co stoprocentně vyhrává Zlatý míč, můžou organizátoři zřejmě tak na šest či sedm Zlatých míčů dát Haalandovi “rezervačku.” Norský superstřelec krátce po dokončení juniorského věku terorizuje obrany soupeřů v Bundeslize a pokud bude trajektorie jeho výkonů ještě chvíli růst, tenhle mladý muž bude střeleckým fenoménem této dekády. Nejdřív pravda musí vyřešit, za koho ty góly bude střílet, las z velkoklubů okolo něj létá nepočítaně, přezdívka Terminátor naznačuje, že zastavit se nechat opravdu nehodlá.     

zdroj: Sportskeeda