eFotbal

Eriksen i Perišič již porozuměli idejím Conteho. Chorvat má neuvěřitelný potenciál, jen si musí víc věřit...

Eriksen i Perišič již porozuměli idejím Conteho. Chorvat má neuvěřitelný potenciál, jen si musí víc věřit...
Eriksen i Perišič již porozuměli idejím Conteho. Chorvat má neuvěřitelný potenciál, jen si musí víc věřit...Flashscore
Inter Milán zvládl s přehledem ostře sledované městské derby proti konkurenčním Rossoneri a na čele Serie A má v tuto chvíli čtyřbodový náskok na druhé místo a jedenáctibodový polštář na Scudetto obhajující Juventus, jenž má ovšem dva ligové souboje k dobru.
Reklama
Reklama

Výběr trenéra Antonia Conteho by tak mohl zaútočit na svůj první italský titul od roku 2010, kdy ještě seděl u kormidla José Mourinho.

Jednapadesátiletý šéf Lukaka, Alexise, Martíneze a spol. však zatím zárodky začínající euforie na stadionu Giuseppe Mezzy krotí...

"Mám strach z příštích dvou zápasů proti Janovu a Parmě, ve kterých musíme ukázat, že jsme udělali další krok k udržení prvního místa v Serii A. Janov prohrál jediné utkání od příchodu kouče Davida Ballardiniho. Parma se trápí navzdory tomu, že má dobrý tým. Tyto duely nám hodně řeknou o tom, čeho můžeme dosáhnout," zůstal nohama na zemi stratég, jenž v minulosti prošel Chelsea, italskou reprezentací i Juventusem.

Čtvrté výhry v řadě a celkově šestnáctého tříbodového zisku v sezoně Serie A si však považuje. "Výhry nad přímými konkurenty vám zvyšují sebevědomí. Vítězství v derby potvrdilo, že se zlepšujeme. Musíme pokračovat v této cestě. Dobré výsledky nám pomáhají a pro hráče je snazší porozumět mým představám," doplnil Conte, jehož v bitvě o Milán potěšili zejména dvaatřicetiletý Chorvat Ivan Perišič (v základu byl z třiadvaceti šancí třináctkrát) a devětadvacetiletý Dán Christian Eriksen (mezi jedenácti vyvolenými figurovalo jeho jméno sedmkrát).

Reprezentanti svých zemí přitom byli ještě před pár týdny spojováni s odchodem z klubu. "Na jejich zlepšení jsem hrdý. Když do Interu přišel Nicoló Barella, hned se tady dobře chytil, ostatní hráči jako Eriksen potřebují víc času. Ale Christian porozuměl našim idejím a to samé platí o Perišičovi. Ivan změnil přístup a proti AC odehrál v každém aspektu dobrý zápas. Má neuvěřitelný potenciál a někdy by si měl víc věřit," uzavřel své hodnocení šéf osmnáctinásobného šampiona Apeninského poloostrova.

Slavia v Leicesteru a na Slovácku, Sparta s Příbramí, Plzeň v Brně, LM: Atlético - Chelsea, PL: City - West Ham!

Zdroj: ceskatelevize.cz