eFotbal

Evropské klubové koeficienty? Jablonec poskočil o 50 míst až před Spartu, jasnou českou jedničkou je Slavia

Evropské klubové koeficienty? Jablonec poskočil o 50 míst až před Spartu, jasnou českou jedničkou je Slavia
Evropské klubové koeficienty? Jablonec poskočil o 50 míst až před Spartu, jasnou českou jedničkou je SlaviaFlashscore
Na oficiálních stránkách UEFA byl aktualizován žebříček klubů podle součtu jejich koeficientů za posledních pět let.
Reklama
Reklama

Pořadí vévodí bundesligový suverén Bayern Mnichov před Manchesterem City a Liverpoolem, s tím, že v nejlepší desítce jsou i další dva ostrovní kluby, a sice Chelsea a Manchester United.

Nejlepším českým celkem současnosti podle evropských měřítek Slavia, jíž patří jednatřicátá pozice. Úřadující český šampion je tak těsně za Benfikou či Leverkusenem, ovšem před Dinamem Záhřeb, Zenitem Petrohrad, Dynamem Kyjev, Valencií, Olympiakosem Pireus, Bruggami, Besiktasem, Kodaní, Marseille, Celtikem nebo AC Milán.

Druhý nejlepší český klub je Viktoria (celkově padesátá), která má na evropském poli navrch i před Eindhovenem, Rennes, Krasnodarem, Galatasarayem, Feyenoordem, Gentem, Lille, Hoffenhheimem či Wolfsburgem.

Broznová pozice v Česku náleží Jablonci, který se před startem sezony nalézal na 162. místě a díky zisku 5.000 bodů za podzim v EKL si dokázal polepšit o padesát míst na 112. pozici, čímž těsně přeskočil Spartu, která v celkovém součtu sedí na 113. příčce.

Až na kádry Petra Rady a Pavla Vrby jsou mimochodem Anderlecht, Vitesse Arnhem, Nice, Saint-Étienne, Bordeaux, HJK Helsinki, Spartak Trnava, Ultrecht, Hajduk Split, Brodnby Kodaň, Austria Vídeň, Dynamo Moskva, Sturm Graz a Maccabi Haifa.

Žebříček klubů podle koeficientů:

Zdroj: fkjablonec.cz, uefa.com