eFotbal

Fandové Táborska už Ichu v modrobílém dresu neuvidí. Slavia ho však obratem umístila do Vlašimi a na jih poslala Koska

Fandové Táborska už Ichu v modrobílém dresu neuvidí. Slavia ho však obratem umístila do Vlašimi a na jih poslala Koska
Fandové Táborska už Ichu v modrobílém dresu neuvidí. Slavia ho však obratem umístila do Vlašimi a na jih poslala KoskaFlashscore
Kvalitní práce Sportovního centra mládeže v klubu FC MAS Táborsko přinesla mimořádný úspěch. Plodem systematické péče o mladé fotbalisty je 19letý Marek Icha, který původně fotbalově vyrůstal ve Veselí nad Lužnicí.
Reklama
Reklama

Teď reprezentant ČR U20 přestupuje z FC MAS Táborsko do SK Slavia Praha. Icha už nastupoval za A tým FCT ve Fortuna: Národní lize, kde si připsal 28 startů, dvakrát oblékl mládežnický reprezentační dres. Jeho talent neunikl skautům z Edenu.

Mladík bude na jaře zřejmě oblékat modrobílý dres, ale v jiném městě: ve Vlašimi, se kterou Slavia spolupracuje. "Usilovali jsme o hostování do léta v našem klubu, ale Slavia vyhodnotila, že se Marek bude takticky rozvíjet podle principů, které mají Slavia a Vlašim společné,“ vysvětlil ředitel FC MAS Táborsko Josef Holub.

Dodal, že v rámci prodeje Ichy přichází do Táborska na hostování s opcí dvacetiletý rodák z Pardubic Daniel Kosek, který kromě Slavie hrál za Bohemians 1905 a Zbrojovku Brno. „Daniel nám pomůže ještě více zkvalitnit hru na levé straně hřiště,“ míní Josef Holub.

Ředitel FC MAS Táborsko připomněl, že letos se bude připomínat 10leté výročí sloučení FK Tábor a Spartaku MAS Sezimovo Ústí.

Ten zdůraznil, že přestup Marka Ichy je také výsledkem systematické a pravidelné finanční podpory ze strany Jihočeského kraje, který má vypsány granty pro SCM. „Tímto patří i kraji velký dík,“ uzavřel Josef Holub.

Z druholigového průměru až k mistrům z Edenu? Sešívaní jdou po tomto mládežnickém reprezentantovi Táborska...

Zdroj: fctaborsko.cz