eFotbal

Fanoušci pomohli Panathinaikosu vyhrát některé zápasy, ale my na to nesmíme myslet, burcuje sešívaný Tiéhi

Fanoušci pomohli Panathinaikosu vyhrát některé zápasy, ale my na to nesmíme myslet, burcuje sešívaný Tiéhi
Fanoušci pomohli Panathinaikosu vyhrát některé zápasy, ale my na to nesmíme myslet, burcuje sešívaný TiéhiFlashscore
Slávistická výprava už se právě teď nalézá v Aténách, kde ji čeká ve čtvrtek večer proti tamnímu Panathinaikosu potvrzení dobře započaté cesty do play-off o základní skupiny Evropské konferenční ligy.
Reklama
Reklama

O čem mluvil asistent Zdeněk Houštecký ještě před odletem z Prahy? "Kdyby nám někdo řekl před zápasem, že povedeme 2:0, tak bychom to brali všema deseti. Ale je to ošemetné, protože víme, jaká nás tam čeká atmosféra. Určitě chceme udržet čisté konto. Čím déle udržíme čisté konto, tak věříme, že se budou tlačit víc dopředu a pak na brejky bychom měli mít šanci dát gól," pronesl dlouholetý spolupracovník Jindřicha Trpišovského.

Nejstarší řecký stadion Apostolose Nikolaidise pojme 16 tisíc fanoušků a kulisa by měla být bouřlivá. "Samozřejmě to všichni víme. Nenechme se zmást, že to je jen šestnáct tisíc, oni jsou temperamentní a když to rozpoutají, je to peklo. Nesmíme jim dát šanci na hřišti a tím pádem eliminovat i hlediště," zaznělo z úst Houšteckého.

Směr Řecko nabrali i Petr Ševčík s Mosesem Usorem, s tím, že Lukáš Provod a Ewerton, který má poraněný kolenní kloub a postranní kolenní vaz zůstali v Praze. "Tohle je takové smutné, ale je to fotbal. Viděli jsme to všichni. Bohužel s Ewem nemůžeme počítat, je zraněný i Provi. Bohužel s Ewem to je fakt špatné, takže ten s námi vůbec nepoletí a je to pro nás velké oslabení. Je to skvělý ofenzivní hráč, který umí dát gól i zahrát standardku, takže nám bude hodně chybět," přiznal na slavia.cz člen trenérského štábu.

Ve čtvrtek by se měla teplota v Aténách vyšplhat k pětatřiceti stupňům. Sešívaný tým však klima vůbec řešit nechce. "Já jsem připravený. Skoro stejné počasí je i v České republice, takže je to dobrá příprava na čtvrtek," usmíval se Christ Tiéhi, jenž se neobává ani atmosféry...

 "Víme, že odveta bude těžká kvůli kontextu prvního utkání a taky kvůli atmosféře na stadionu. Vyhráli jsme 2:0 v prvním zápase, takže si myslím, že určitě budou chtít útočit, což by nám mohlo poskytnout prostor, kterého musíme využít. Myslím, že atmosféra je pro ně velmi důležitá věc. Fanoušci jim pomohli vyhrát některé zápasy. Ale my na to nesmíme myslet, musíme se soustředit na zápas, ne na fanoušky, atmosféru nebo stadion. Když se budeme soustředit, myslím, že to zvládneme," uklidňoval slávistickou obec bývalý hráč Opavy či Liberce.

Zdroj: slavia.cz