eFotbal

Fanoušci rozhodli! Messi je druhým nejlepším hráčem v historii Barcelony! Kdo je první?

Fanoušci rozhodli! Messi je druhým nejlepším hráčem v historii Barcelony! Kdo je první?
Fanoušci rozhodli! Messi je druhým nejlepším hráčem v historii Barcelony! Kdo je první?Flashscore
Lionel Messi je bezpochyby jedním z nejlepších fotbalistů celé historie, přesto patrně v očích fanoušků Barcelony po svém odchodu do PSG nějak klesl. Jak jinak si vysvětlit následující hodnocení?
Reklama
Reklama

LM10 je historicky nejúspěšnějším střelcem Barcelony všech dob. Kromě posledních dvou sezon jí věnoval prakticky celý svůj život, přesto jej ani vlastní fanoušci nepovažují za nejlepšího.

Katalánský klub nedávno na svých stránkách uspořádal fanouškovskou anketu, kde nechal hlasovat o tom, kdo je historicky nejlepším hráčem klubu. Výsledky dopadly jinak, než se zprvu očekávalo.

Lionel Messi byl v celkovém hodnocení po sečtení všech hlasů označen za druhého historicky nejlepšího hráče, před něj se dostal druhý hvězdný Argentinec Diego Maradona.

Výsledek je to o to více překvapující, jelikož Diego za Barcu nastupoval pouhé dvě sezony. Stalo se tak v letech 1982-1984, což je tak dávno, že si to období mnozí fanoušci asi ani už nepamatují.

Odložíme-li nějaké teorie stranou, pak je tedy z toho fanouškovského hlediska Maradona lepším hráčem než Messi. Za touto dvojicí pak byla postupně zvolena tato jména: Ronaldinho, Johann Cruyff, Andrés Iniesta, Xavi, Luis Suárez, Ronaldo Nazzario, Gerard Piqué a Carles Puyol.