eFotbal

Fanoušci Sparty by si měli cestu do Glasgow dobře promyslet, od Skotů očekáváme omluvu, zní z ministerstva

Fanoušci Sparty by si měli cestu do Glasgow dobře promyslet, od Skotů očekáváme omluvu, zní z ministerstva
Fanoušci Sparty by si měli cestu do Glasgow dobře promyslet, od Skotů očekáváme omluvu, zní z ministerstvaFlashscore
Česko-skotské vztahy se nadále řeší i na nejvyšší politické úrovni. Ministerstvo vnitra už kontaktovalo skotské orgány kvůli bezpečnosti sparťanských hráčů a fanoušků při listopadové odvetě Evropské ligy proti Rangers.
Reklama
Reklama

Už v pondělí si ministr zahraničí Jakub Kulhánek předvolal britského velvyslance v ČR Nicka Arcehra, aby s ním řešil urážky dětského publika v médiích a na internetu po zápase ne Letné mezi Spartou a Rangers. „Věřím, že britská strana vyslyší výzvu a bude se distancovat od těch výroků. Očekávám, že se omluví i skotská fotbalová asociace,“ sdělil Hamáček novinářům, jehož slova citoval web aktualne.cz.

„Zahájili jsme kroky, které by měly vést ke zvýšení bezpečnosti českých občanů ve Skotsku. Zahájili jsme kroky, které by měly vést ke zvýšení bezpečnosti českých občanů ve Skotsku,“ pokračoval ministr vnitra.

„Dopisem jsem se také obrátil na skotského ministra vnitra a požádal ho, aby jeho podřízené složky věnovaly pozornost bezpečnosti českých občanů na území Skotska. To mohou být fanoušci, turisté, ale i lidé na pracovních cestách,“ dodal.

Zdroj: aktualne.cz