eFotbal

Finanční léčba na Camp Nou začíná přinášet efekt. Cesta šetrných nákupů k tomu má dopomoci

Finanční léčba na Camp Nou začíná přinášet efekt. Cesta šetrných nákupů k tomu má dopomoci
Finanční léčba na Camp Nou začíná přinášet efekt. Cesta šetrných nákupů k tomu má dopomociFlashscore
Bylo zajímavé sledovat v posledních pár měsících počínání Barcelony, která otevřeně přiznala, že její nezdravá finanční situace přinese celou řadu změn. Prvním velkým šokem byl pro fanoušky odchod Lionela Messiho, dalším mohlo být zapůjčení Antoina Griezmanna do Atlética Madrid. Očekávané rozhazování za nové tváře se nekonalo, ani konat nebude. Prezident Joan Laporta chce dál pokračovat v léčbě a jít cestou šetrných nákupů.
Reklama
Reklama

Barceloně se díky její práci na hráčském trhu podařilo vymazat 145 milionů eur z jejich dluhu. Ten byl ještě před pár měsíci 565 milionů, zatímco nyní se pohybuje okolo 420 milionů eur. Laporta si pochvaluje škrty, které snížily dluh o třicet procent, ale zároveň dodal, že je nutné v tom pokračovat.

Podle listu Marca nemohou fanoušci v brzké době očekávat nákupy velkých hvězd za astronomické sumy, ale klub se vydá spíše cestou šetrných nákupů, na kterých by on sám mohl později vydělat. Jeden takový se nabízel v Seville a Barcelona si na této adrese vypůjčila útočníka Luuka de Jonga.

Dalším výhodným příchodem by mohl být podle listu Mundo Deportivo Emre Demir z Kayserisporu. Teprve sedmnáctiletý záložník by byl investicí do budoucna, která by katalánský klub vyšla na 2 miliony eur. Smlouva by zahrnovala dohodu, že by na současné adrese setrval do konce sezony na hostování.

Zdroj: mundodeportivo.com