eFotbal

Flick vynechal z nominace řadu hvězd. Letos nepřesvědčivému Německu nepomohou Werner ani Goretzka

Flick vynechal z nominace řadu hvězd. Letos nepřesvědčivému Německu nepomohou Werner ani Goretzka
Flick vynechal z nominace řadu hvězd. Letos nepřesvědčivému Německu nepomohou Werner ani GoretzkaFlashscore
Trenér německé reprezentace Hansi Flick překvapivě vynechal z nominace na zářijové přípravné zápasy některé hvězdy včetně Leona Goretzky či Tima Wernera. Kouč, jenž je po sérii špatných výsledků národního celku pod velkým tlakem fanoušků, prohlásil, že před důležitým testem upřednostnil tým před jednotlivci.
Reklama
Reklama

Němci na mistrovství světa v Kataru nepostoupili ze skupiny a z posledních jedenácti zápasů vyhráli jen tři. V příštím roce bude Německo hostit Euro a kouč chce co nejdříve najít jádro týmu pro finálový turnaj.

"Pro nás je důležité, aby byl tým na prvním místě. To také znamená, že každý jednotlivec by měl a musí odsunout své ego do pozadí," komentoval Flick svůj výběr hráčů. Němci nastoupí 9. září ve Wolfsburgu proti Japonsku, o tři dny později se v Dortmundu utkají s vicemistry světa z Francie.

Goretzka navzdory rozčarování rozhodnutí trenéra přijal. "Víte, jak hrdě jsem vždy neprezentoval Německo. Jsem hrozně zklamaný z tohoto překvapivého rozhodnutí, že v září u toho nebudu," napsal Goretzka na sociálních sítích.

"Zvlášť když jsem se v posledních týdnech cítil výborně a těšil se, že pomůžu národnímu týmu vrátit se do správných kolejí. Musím to ale akceptovat a dál tvrdě pracovat, abych navázal na dobrý vstup do sezony," dodal osmadvacetiletý záložník Bayernu Mnichov.

Role Čechů v Bundeslize? Média je chválí, s Hložkem panuje spokojenost