eFotbal

Fortelný, Sáček nebo Höjer? Kteří hráči by mohli v lednu zmizet ze Sparty?

Fortelný, Sáček nebo Höjer? Kteří hráči by mohli v lednu zmizet ze Sparty?
Fortelný, Sáček nebo Höjer? Kteří hráči by mohli v lednu zmizet ze Sparty?Flashscore
Nejdřív záložníci Kaan Kairinen s Qazimem Lacim, potom Dimitrij Kamenovič. Tyto tři zahraniční posily už v zimě přivedla Sparta a terén prozkoumává dál. Zároveň se ale pečlivě chystají i odchody. Některé jsou těšně před oznámením, na některých se intenzivně pracuje. Podívejte se, kdo všechno by moh v zimě opustit Spartu.
Reklama
Reklama

Jak Fortelný (AC Sparta Praha)

Na Letnou se v létě vracel s velkým očekáváním. Všichni byli zvědaví, zda tam dokáže navázat na skvělé výkony z Teplic, rudý dres se ale ukázal být na něj pořád ještě příliš. Navíc mu nesedly defenzivnější úkoly, než jaké měl v mužstvu Jiřího Jarošíka. Jeho pozici na hřišti tak nakonec zaujali David Pavelka s Lukášem Sadílkem a na Fortelného zbylo na podzim jen pět ligových klání, v nichž nezaznamenal žádný gól ani asistenci. Kam teď?  Sparta ho téměř jistě pošle někam hostovat, mluví se hlavně o Sigmě Olomouc.Michal Sáček (AC Sparta Praha)

Podle informací Deníku Sport by Spartu mohl opustit i Michal Sáček. Univerzál, jehož provází pověst spolehlivého dříče, který ale v ničem nevyniká. Takoví to ve Spartě měli vždycky těžké, navíc se zdá, že by jeho odchod pražský klub skoro vůbec nebolel. Kdysi na něj přišla skvělá nabídka z Itálie, teď to tak žhavé zcela jistě nebude. Proslýchá se, že terén sondují Ludvík Karl (Liberec) s Miroslavem Peltou (Jablonec), sám hráč by uvítal cizinu.

Zdroj: sparta.cz

Vojtěch Vorel (26 let, brankář)

Hodně neutěšená situace byla kolem gólmanů Sparty už v létě, po příchodu mladého Matěje Kováře z Manchesteru United se však stala prakticky neúnosnou. Někdo zkrátka musí z kola ven. Rosický a spol. a by se nejradši zbavili Florina Nity, tenhle tučný rumunský kapřík si však rybník sám nevypustí. Notabene půlroku před vypršením smlouvy... To Vojtěch Vorel s Dominikem Holcem by odchod nejspíš uvítali. Zvlášť pak první jmenovaný, jehož příchod do Sparty od začátku připomíná krok hodně špatným směrem.

Zdroj: sparta.cz

Lukáš Juliš (28 let, útočník)

Před dvěma lety vstřelil na podzim hned deset ligových gólů, čímž se dostal na radar mnoha zvučných klubů. Sparta z něj logicky chtěla vymáčknout ještě víc, tenhle motor se ale bohužel zadrhl. I vinou opakujících se zranění se Juliš do své bývalé formy zatím nevrátil, navíc když do zápasů chodí většinou jen z lavičky. Zájem si ho pořídit má hned několik českých celků, on sám touží hlavně hrát. Přes Jana Kuchtu s Tomášem Čvančarou to však jaksi nepůjde.

Zdroj: sparta.cz

Casper Höjer (28 let, obránce)

Obstojný směrem dozadu, přímo skvělý v ofenzivní složce hry. Tedy až na ty centry… Tak jako tak patřil ale dánský expres Casper Höjer k nejlepším sparťanům podzimní části, jeho osm asistencí je na krajního beka přímo úchvatné číslo. Všimli si toho i v Besiktasi, konkrétní nabídku však na Höjera zatím nepodali. Možná i proto, že Rosický jasně vzkázal, že tento hráč prostě není na prodej. Změnila by na tom něco to, kdyby se vedení Besiktase rozhodlo rázně provětrat své kapsy?  

Zdroj: sparta.cz