eFotbal

Svazují je vlastní fanoušci? Kiel po postupu do Bundesligy nezvládl ani čtvrtý domácí duel

ČTK / Livesport
Fanoušci i fotbalisté Kielu dál čekají na první výhru v Bundeslize.
Fanoušci i fotbalisté Kielu dál čekají na první výhru v Bundeslize.Holstein Kiel
Bundesligový nováček Holstein Kiel podlehl v 7. ligovém kole doma fotbalistům Unionu Berlín 0:2 a stále marně čeká na první výhru. Doma prohrál všechny čtyři dosavadní zápasy, v nichž inkasoval celkem 14 branek.
Reklama
Reklama

Kiel - Union Berlín 0:2

Kiel v této sezóně inkasoval v domácích zápasech v průměru čtyři góly na zápas a při každé ze svých tří porážek prohrával již po půl hodině, a proto musel být v úvodních minutách opatrný. Die Störche však v úvodu opět zaváhali, když si na Rotheho centr vyskočil Aljoscha Kemlein a hlavou překonal Timona Weinera. Union Berlín pak nadále zápasu dominoval, i když i domácí předvedli v útoku několik slibných momentů.

Do druhého poločasu Kiel vstoupil s novou energií, Fin Porath a Nicolai Ramberg předvedli úžasné dalekonosné pokusy a donutili Frederika Ronnowa k brilantním zákrokům. Svěřenci Bo Svenssona ustáli rostoucí tlak, a zároveň sami hrozili, což nakonec vyústilo v druhý gól. Po rohovém kopu Lászla Bénese se Rothe trefil hlavou k tyči, a Die Eisernen si nakonec připsali čtvrté bundesligové vítězství v této sezoně.

Domácí i nadále čekají na první domácí bundesligovou výhru a jejich dvoubodový zisk z dosavadních sedmi zápasů z nich dělá nejhoršího nováčka v historii nejvyšší soutěže, stejný počet bodů nasbíral pouze SV Darmstadt 98 v ročníku 1978/79. Union naopak získal 14 bodů ze sedmi zápasů, a to znamená jejich druhý nejlepší start do bundesligového ročníku.

Wolfsburg - Brémy 2:4

V zápase dvou týmů ze středu tabulky prohrál Wolfsburg doma 2:4 s Werderem Brémy, přestože ještě těsně před koncem prvního poločasu vedl 1:0 zásluhou Portugalce Tomáse. Doma se mu nedaří, od začátku května tam nevyhrál pět zápasů v řadě. Rakouský trenér Hasenhüttl marně doufal, že si zopakuje březnovou výhru proti stejnému soupeři, proti němuž si tehdy odbyl debut na lavičce.

Hostům se po změně stran povedl dokonalý obrat, který ještě dovršili po vyloučení domácího Wimmera, který dostal červenou kartu už po třech minutách na hřišti. Hlavní postavou vítězů byl Ducksch, který jeden gól vstřelil a dva připravil. Werder hraje venku výborně, vyhrál už potřetí a podruhé za sebou vstřelil domácím čtyři branky.