eFotbal

Asistent Slavie Houštecký si přišel pro Chorého před kamery. Ostraha, vyveďte ho, smál se reportér

Tomáš Chorý za sebou má první vítězné derby.
Tomáš Chorý za sebou má první vítězné derby.SK Slavia Praha
Dobrá nálada tryskala Edenem i hodnou chvíli po závěrečném hvizdu. Slavia si užívala výhru nad Spartou 2:1. Bylo jasné, že vítězové chtějí slavit. Útočník Tomáš Chorý (29) ale po prvním derby ochotně odpovídal reportérům O2 TV. Vysvobodit ho přišel asistent Zdeněk Houštecký, jenž kvůli trestu za své chování chyběl na lavičce. 
Reklama
Reklama

"Choras, pojď už," prořízl Eden jeho hlas. Útočník se jen zasmál. "Poslední otázka, než nás Houšťa zbije," navázal expert Zdeněk Folprecht, když viděl, že se asistent blíží. "Můžeš prosím jít na oslavu," našel si cestu před kamery Houštecký. Folprecht pak s úsměvem uzavřel rozhovor zvoláním: "Vyveďte ho někdo, ostraha! Tomáši díky, že jste dorazil."

Chorý nedal gól, v očích mu ale i tak hrála radost. Devětadvacetiletý útočník si užil děkovačku před Tribunou Sever a pak ochotně přišel před kamery, kde se zdržel necelých pět minut. I to je ale někdy pro tým, který chce v šatně slavit, nekonečně dlouhá doba. Úvod rozhovoru ale probíhal úplně standardně.

"Mám obrovskou radost, že jsme to zvládli. Musím říct, že jsem se na to chystal, jako na každé jiné utkání, ale postupem času jsem se do zápasu strašně vtáhl a je to úplně něco jiného. Ty emoce jde cítit, víte, že jde o hodně. A atmosféra je megabouřlivá. A já jsem fakt rád, že to máme za tři body," začal povídání o svém premiérovém derby "S".

Chorý je známý tím, že hraje tvrdě a soupeři se jej také snaží někdy vyprovokovat. Reportér upozornil, že třeba v duelu s Plzní to byli Lukáš Červ a Marián Tvrdoň. Čelil proto dotazu, zda se na tyto věci soustředil a zůstal v pohodě? "Určitě se na to soustředím celých devadesát minut, ale snažím se to trochu potlačovat, abych byl hlavně prospěšný týmu. Protože, kdybych dostával zbytečné žluté nebo červené karty, tak bych oslabil tým. A to nechci," tvrdil urostlý útočník, jenž se do Vršovic stěhoval v létě z Plzně.

Derby se Spartou bylo podle něj opět v tomto směru na hraně. Ale on vše ustál. Tedy žlutou kartu dostal za nesportovní chování, pak si ale dával pozor, aby nedošlo k vyloučení. "Takový jsem já, budu tak hrát vždycky," naznačil, že herní styl, který mu pomohl kromě jiného až do národního týmu měnit nehodlá.

Další dotaz Chorého dokonce rozesmál. Reportéra totiž zajímalo, zda byl překvapený, že v obraně Sparty nastoupil Asger Sörensen. Když totiž nechybí v sestavě Letenských, tak Tomáš Chorý nedá v zápase gól. "Aha, tak to je pro mě nová informace," usmál se. "Série pokračuje i nadále, ale máme tři body. Je mi jedno, že jsem gól nedal a pokračuje nějaká série. Já si myslím, že se to tam odrazí příště a je jedno, kdo je v obraně, jestli je tam třeba Zelený."

Slávistický forvard tušil, že právě dánský stoper vyběhne v dresu Sparty k derby. "Chtěli ho tam dát, aby byli silnější ve vzduchu, protože jsme tam byli s Mojmou, protože kdyby tam byl Zelený od začátku, tak by byli trošku slabší," tvrdil s tím, že nerozlišuje, kdo se mu v souboji na hřišti postaví. Často narazil na Filipa Panáka i Martina Vitíka. "Když balon letí, tak se snažím do obránce opřít, ale třeba Víťas je v tomhle dobrej. Když jdu na Panáka, tak to dokáže přečíst a dokáže mě zdvojit. Tam to bylo i s Preciadem několikrát. Víťas i Panák odehráli dobré utkání, jsou to TOP obránci ligy. Je třeba před nimi smeknout klobouk," pochválil nečekaně soupeře. "Já se snažím jen uhrát balon a pomoci týmu."

Pak už přišla zmíněná chvíle pro asistenta trenéra Zdeňka Houšteckého. Eden prořízlo jeho zvolání "Choras, pojď už!" Útočník Slavie se pousmál a odpovídal na dotaz, že je netradiční, aby jej hlídal v první půli při standardkách sparťanský ofenzivní tank Victor Olatunji. "Několikrát se mi povedlo se od něj odpoutat, škoda, že nepřišel balon," vykládal.

Asistent Houštecký se ale rozhodl útočníka vysvobodit ze spárů reportérů osobně. "Poslední otázka, než nás Houšťa zbije," snažil se urychlit finiš rozhovoru expert Folprecht. "Vyhrál jsi své první derby, jsi teď slávista," zajímalo ho. Chorý se zase usmál. "To je jasný, že jsem slávista. Přišel jsem sem z nějakého důvodu a prostě momentálně jsem slávista," dodal na závěr. 

"Můžeš prosím tě jít na oslavu," vstoupil do povídání Houštecký, na což reagoval Folprecht s úsměvem. "Vyveďte ho někdo, vyveďte ho někdo, ostraha, ostraha," smál se a bylo jasné, že rozhovor je u konce. "Tomáši, díky moc, že jste dorazil," dodal.